search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:00
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Έμφαση στην ακρίβεια και τους αγρότες, με το βλέμμα στις αντιδράσεις

29.02.2024 11:34
mitsotakis ypourgiko 76- new

Ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα της ακρίβειας και στους αγρότες έδωσε κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός, με το βλέμμα τόσο στις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν δυσαρέσκεια των πολιτών, όσο και στα «μπλόκα» που μπορεί να διαλύονται προς το παρόν, αλλά ποτέ δεν ξέρει κάποιος πότε μπορούν να ξαναοργανωθούν.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα μέτρα κατά της ακρίβειας που λαμβάνει η κυβέρνηση, είπε ότι εξελίσσεται εδώ και μήνες μια διαρκή παρέμβαση καθώς ακόμα ο πληθωρισμός ακόμα αντιστέκεται σε ορισμένα είδη, υπενθυμίζοντας ότι έχει ήδη μπει όριο κέρδους στο βρεφικό γάλα όπου εμφανίστηκαν αδικαιολόγητες αυξήσεις. Εκτίμησε, δε, ότι τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων θα φανούν σταδιακά κάνοντας λόγο για «μια βαθιά διαρθρωτική παρέμβαση», και εξέφρασε την προσδοκία ότι οι αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα θα είναι μειωμένες από τις αρχές Μαρτίου και άρα και οι τελικές επί αυτών των μειωμένων.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα αποφασιστεί το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου και υποστήριξε ότι «οι παρεμβάσεις αυτές επί των εισοδημάτων θα αποτελέσουν αποφασιστική απάντηση στο πρόβλημα της ακρίβειας που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία 3 χρόνια», αν και τόνισε ότι «χρειαζόμαστε και στοχευμένα μέτρα που απαντούν σε επίκαιρες ανάγκες για αυτό και δεν υποτιμούμε διαρθρωτικές στρεβλώσεις και πιστεύω ότι σίγουρα θα έχουμε αποτελέσματα το επόμενο διάστημα».

Όσον αφορά στους αγρότες, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθεί μια νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης σε δύο κρίσιμους τομείς, την προστασία και ανάδειξη προϊόντων ΠΟΠ με επιδίωξη να εξασφαλίσουμε ποιότητα και αξιοπιστία εντός και εκτός χώρας και αντιμετώπιση της μάστιγας των «ελληνοποιήσεων», ανακοινώνοντας ότι θα υπάρξουν και νέα κλιμάκια για ελέγχους στο λάδι, το μέλι και τα οπωροκηπευτικά, πέραν αυτών για το γάλα και τη φέτα.

Ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι όλες οι παρεμβάσεις που η κυβέρνηση έχει κάνει για τους αγρότες – «και δεν είναι λίγες», υπογράμμισε – μειώνουν το κόστος παραγωγής, ωστόσο δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να περιοριστεί σε αυτά, λέγοντας ότι «έχουμε καταθέσει 19 προτάσεις τεχνικού χαρακτήρα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας και έχουν υιοθετηθεί». Μάλιστα, σε πιο πολιτικό τόνο, σημείωσε ότι «είναι σημαντικό να αναδεικνύουμε τα ζητήματα της ΚΑΠ και είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι αγρότες ποιοι μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στην Ευρώπη».

Επίσης, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «θα συναντηθώ σύντομα με παραγωγούς της Θεσσαλίας (σ.σ. η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 11 Μαρτίου) για να δούμε τι και πόσο πιο γρήγορα μπορούμε να κινηθούμε για τη στήριξή τους μετά την κακοκαιρία Daniel και να εξετάσουμε τη μελέτη των Ολλανδών που θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα», δείχνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει «ζεστούς» τους αγρότες μετά το – διαφαινόμενο –  τέλος των κινητοποιήσεών τους.

Τέλος σε πιο… παραινετικό τόνο, ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «σταθερά πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι σε θέματα όπως οικονομία, διαθέσιμο εισόδημα, υγεία, ασφάλεια», προσθέτοντας ότι «αφού αποφασίσουμε και ψηφίσουμε, ακολουθεί πολλή δουλειά εφαρμογής και αυτό γνωρίζετε καλύτερα από μένα ότι απαιτεί καθημερινή δουλειά για να φανεί το αποτέλεσμα στον πολίτη. Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι μια αφηρημένη έννοια αλλά πρέπει να κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε κάθε μέρα».

Διαβάστε επίσης

Φόβος στην κυβέρνηση ότι Τέμπη, Παιδεία και ακρίβεια μπορεί να φέρουν… κίνημα

Έγκλημα στα Τέμπη: Έσπασε το φράγμα του ενός εκατ. υπογραφών το ψήφισμα Καρυστιανού για απόδοση δικαιοσύνης

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν έχει φορολογήσει τα υπερκέρδη των δύο διυλιστηρίων για το 2023 – Κόντρα Φάμελλου-Θεοχάρη στη Βουλή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:55