search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 08:21
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για απογευματινά χειρουργεία: «Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική – Κοινή πρακτική σε όλη τη Ευρώπη»

26.02.2024 09:28
mitsotakis_georgiadis_new

Στα απογευματινά χειρουργεία αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία Κυριακάτικη ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα αξιοποιηθούν 60 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να μην επιβαρυνθούν με το κόστος οι ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι στη λίστα αναμονής περιμένουν περισσότεροι από 102.000 ασθενείς εκ των οποίων οι 55.000 για περισσότερο από 4 μήνες. Αυτά τα συγκεκριμένα περιστατικά θα προηγηθούν στη σειρά προτεραιότητας και οι ασθενείς που περιμένουν πάνω από 4 μήνες –και επιλέξουν τα απογευματινά χειρουργεία-, θα υποβληθούν δωρεάν σε επεμβάσεις καθώς το κόστος θα καλυφθεί από τα 60 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αναλυτικά όπως αναφέρει στην ανάρτηση του στο fb ο Πρωθυπουργός:

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διευκρίνισε ότι τα πρωινά χειρουργεία δεν θα επηρεαστούν καθόλου, θα λειτουργούν στο ακέραιο όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, αλλά πλέον με περισσότερη διαφάνεια και κεντρικό αυστηρό έλεγχο χάρη στην ενιαία ψηφιακή λίστα χειρουργείων. Θα αξιοποιηθούν πόροι -60 εκ. ευρώ- από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με το κόστος των επεμβάσεων. Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, τα απογευματινά χειρουργεία αποτελούν κοινή πρακτική σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Ούτε διεκδικούμε την πατρότητα της ιδέας, που θεσμοθέτησε αλλά δεν ενεργοποίησε ποτέ ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ -γι’ αυτό και δεν κατανοώ τις τωρινές αντιδράσεις του. Σκοπός μας δεν είναι ούτε η ιδιωτικοποίηση, ούτε η αποδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το ακριβώς αντίθετο. Σκοπός μας είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του, η ισχυροποίησή του και η διατήρηση των καλύτερων γιατρών μας εντός του ΕΣΥ με καλύτερες αμοιβές».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Η ανάλυση για το «μέλλον Κασσελάκη» στον ΣΥΡΙΖΑ – Αντιμέτωπος με νέες εντάσεις ο Ανδρουλάκης 

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αλέξης Τσίπρας: Το πρώτο σχόλιο από το περιβάλλον του, μετά την απόφαση του συνεδρίου – «Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 08:21