search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 20:00
MENU CLOSE

Κανένας υπουργός δεν δικαιούται να μην ξέρει

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2929
29/02/2024
02.03.2024 10:14
dora_mpakogianni_new

Στο «ανθρώπινο λάθος» για την τραγωδία («έγκλημα», σύμφωνα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου) των Τεμπών επέμεινε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο Open και επιχειρώντας να παράσχει κάλυψη στον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος, ως γνωστόν, ήταν υπουργός Υποδομών και Μεταφορών όταν συνέβη το αδιανόητο περιστατικό της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Η πρώην υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ήταν βάσανος, να συμφωνήσουμε, όταν κατεβαίνεις στον λαό, ένας άνθρωπος που παραιτήθηκε την ίδια ώρα, ένας άνθρωπος συντετριμμένος. Κανείς δεν μπαίνει στα παπούτσια του Καραμανλή. Για μπείτε στα παπούτσια ενός υπουργού που καλείται να απαντήσει για τον μηχανοδηγό. Δεν μπορεί να ξέρει για τον μηχανοδηγό, είναι αδύνατο ένας υπουργός να ξέρει».

Προφανώς ο υπουργός δεν μπορεί να ξέρει για τον μηχανοδηγό ή τον σταθμάρχη ή οιονδήποτε άλλο. Ωστόσο, επίσης προφανώς, ο υπουργός οφείλει να ξέρει την κατάσταση στον τομέα ευθύνης του,
ειδικά όταν ο τομέας αυτός αφορά τη μεταφορά ανθρώπινων ζωών, και να λαμβάνει μέτρα για την ασφάλειά τους.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί στείλαμε τη φρεγάτα στους Χούθι;

Δούκας, Κούλογλου, Κόκκαλης στην πανελλαδική συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς (Photos)

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την κατάσταση του σιδηροδρόμου μετά το νέο συμβάν στον Προαστιακό Θεσσαλονίκης – Λάρισας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:57