search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:07
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την κατάσταση του σιδηροδρόμου μετά το νέο συμβάν στον Προαστιακό Θεσσαλονίκης – Λάρισας

01.03.2024 19:01
proastiakos-1

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την κατάσταση στον Ελληνικό σιδηρόδρομο ζητά ο Βασίλης Κόκκαλης μετά και το σημερινό συμβάν στον Προαστιακό Θεσσαλονίκης – Λάρισας που αποδεικνύει, όπως επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει διδαχθεί ούτε τα αυτονόητα από τον άδικο θάνατο 57 ανθρώπων στα Τέμπη. 

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγητή στην εξεταστική επιτροπή έναν χρόνο μετά την τραγωδία, η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία και εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση της ΝΔ. «Τα τρένα στον Ελληνικό σιδηρόδρομο, με την ανοχή – συνενοχή της κυβέρνησης, συνεχίζουν να κινούνται με διαρκή προβλήματα, εγείροντας σοβαρά ζητήματα ασφαλείας για τους επιβαίνοντες», τονίζει για να προσθέσει ότι «δυστυχώς, επιβεβαιώνεται η θέση που εκφράσαμε στην εξεταστική, ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών κ. Καραμανλής δεν είχε θεσπίσει εθνικούς κανόνες ασφάλειας. Και δυστυχώς χωρίς κανόνες ασφάλειας συνεχίζει να λειτουργεί σήμερα ο Ελληνικός σιδηρόδρομος κόντρα στα όσα επιτάσσει ρητώς η Ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Η δήλωση του Βασίλη Κόκκαλη:

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την κατάσταση στον Ελληνικό σιδηρόδρομο ζητά ο Β. Κόκκαλης μετά και το σημερινό συμβάν στον Προαστιακό Θεσσαλονίκης – Λάρισας

Με αφορμή τις καταγγελίες για το σημερινό συμβάν στον προαστιακό σιδηρόδρομο που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισας, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική επιτροπή για το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών που στέρησε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας και λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωνε πως πρώτη η κυβέρνηση οφείλει να «ξεριζώσει την αποτυχία με τόλμη», δεκάδες συμπολίτες μας έζησαν σήμερα το μεσημέρι στιγμές αγωνίας πάνω σε ένα τρένο. Όταν ο προαστιακός από Θεσσαλονίκη για Λάρισα, σύμφωνα με μαρτυρίες, αντιμετώπισε πρόβλημα στα φρένα του, ενώ ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα βαγόνι!

Έναν χρόνο μετά η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία και εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ, δείχνουν πως δεν έχουν διδαχθεί ούτε τα αυτονόητα από τον άδικο θάνατο 57 ανθρώπων στα Τέμπη. Έναν χρόνο μετά, τα τρένα στον Ελληνικό σιδηρόδρομο, με την ανοχή – συνενοχή της κυβέρνησης, συνεχίζουν να κινούνται με διαρκή προβλήματα, εγείροντας σοβαρά ζητήματα ασφαλείας για τους επιβαίνοντες.

Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται η θέση που εκφράσαμε στην εξεταστική, ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών κ. Καραμανλής δεν είχε θεσπίσει εθνικούς κανόνες ασφάλειας. Και δυστυχώς χωρίς κανόνες ασφάλειας συνεχίζει να λειτουργεί σήμερα ο Ελληνικός σιδηρόδρομος κόντρα στα όσα επιτάσσει ρητώς η Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Με την κυβέρνηση να δείχνει επικίνδυνα ανάλγητη, ζητάμε άμεσα την παρέμβαση της ανώτατης δικαστικής ηγεσίας του τόπου, ώστε να ληφθούν όλα εκείνα τα απαιτούμενα μέτρα, για να μη θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές».

Νωρίτερα, όπως κατήγγειλαν επιβάτες του προαστιακού, το μεσημέρι της Παρασκευής στο δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη για Λάρισα, κόλλησαν τα φρένα ενώ υπήρξε και μικρής έκτασης φωτιά στο δεύτερο βαγόνι.

Το τρένο σταμάτησε στη Ραψάνη, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και μεταφέρθηκαν στη Λάρισα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

«Κόλλησαν τα φρένα και άρχισαν να βγαίνουν καπνοί. Τους παρατηρήσαμε σε συγκεκριμένο βαγόνι. Ενημερώνουμε τους υπεύθυνους, σταματάει το τρένο και είδαμε ότι κόλλησαν τα φρένα», δήλωσε επιβάτης.

Όπως είπε η ίδια, η ταλαιπωρία των επιβατών δεν έχει σταματήσει καθώς καταγράφονται «συνέχεια καθυστερήσεις». «Με τα τρένα δεν έχει λυθεί τίποτα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Διαψεύδει κυβέρνηση και Τριαντόπουλο ο συντονιστής της Πυροσβεστικής, «καμία συμμετοχή στο μπάζωμα»

Σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει το ζεύγος Μαυρομμάτη-Βενιέρη

Τέμπη – Καρυστιανού: «Θέλω να δικαστεί και να καταδικαστεί ο κ. Καραμανλής 57 φορές ισόβια» (audio)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:07