search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:10
MENU CLOSE

Σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει το ζεύγος Μαυρομμάτη-Βενιέρη

01.03.2024 14:03
mavromatis

Σε κρίσιμη κατάσταση επί 13 ημέρες παραμένουν διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, του Νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς ο γνωστός αθλητικογράφος Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγός του.

Πριν από λίγα 24ωρα, το ζευγάρι υποβλήθηκε σε τραχειοστομία καθώς η προσπάθειά αφύπνισης του από τους θεράποντες γιατρούς, δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Σε βαρύτερη κατάσταση είναι η 80χρονη σύζυγος του αθλητικογράφου, ηθοποιός Ρένα Βενιέρη που μεταφέρθηκε από τη Κλινική Πλαστική Χειρουργικής στην εντατική, όπου και νοσηλεύεται. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το νοσοκομείο: «Οι γιατροί λόγω της επιδείνωσης της υγείας τους, προχώρησαν σε τραχειοστομία και στους δύο ασθενείς. Τα καλά νέα είναι ότι ο χρόνος λειτουργεί υπερ τους. Κάθε μέρα που περνάει είναι κέρδος για αυτούς. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για δυο ασθενείς ανω των 80ετων και με πολύ σοβαρά εγκαύματα».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το νοσοκομείο, οι γιατροί του «Γ. Γεννηματάς», είχαν μειώσει τα φάρμακα καταστολής προκειμένου να ξεκινήσουν τη διαδικασία αφύπνισης του 82χρονου αθλητικογράφου. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατόν με συνέπεια να προχωρήσουν άμεσα σε τραχειοστομία, για τον καλύτερο αερισμό του.

Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη εβδομάδα οι γιατροί είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες αποσωλήνωσης του κ. Μαυρομμάτη, ωστόσο η επιδείνωση της υγείας του δεν το επέτρεψε με συνέπεια να τον υποβάλλουν εκ νέου σε μηχανική υποστήριξη: «Οι γιατροί ακολουθούν το πρωτόκολλο που ισχύει στη ΜΕΘ όταν περάσουν οι πρώτες 10 ημέρες. Οι ασθενείς δεν κατάφερε να αναπνεύσουν μόνοι τους ώστε να μη χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, γι΄αυτό οι θεράποντες γιατροί προχώρησαν σε τραχειοστομία για να διευκολυνθεί ο αερισμός τους»,αναφέρουν έγκυρες πηγές από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα οι γιατροί θα επαναλάβουν τη διαδικασία  αφύπνισης του Μανώλη Μαυρομμάτη. Όχι όμως και για τη σύζυγο του.

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι είχε υποστεί εγκαύματα σε όλο το σώμα μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή 18 Φεβρουάριου στο διαμερίσματος στο Κολωνάκι.

«Η σύζυγος του κυρίου Μαυρομάτη υπέστη θερμικά εγκαύματα βαθέως, μικτού και ολικού πάχους στο πρόσωπο, στο κεφάλι, στα άνω και  κάτω άκρα και στο σώμα, συνολικής επιφάνειας 40% και με στοιχεία εισπνευστικού εγκαύματος» σύμφωνα με έγκυρές πληροφορίες από το νοσοκομείο.

Ο κ. Μαυρομμάτης έχει εγκαύματα στα κάτω άκρα, στο κεφάλι, στο αριστερό χέρι, συνολικής έκτασής 18%.

Ο 82χρονος αθλητικογράφος διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη από τα ξημερώματα της Δευτέρα 19 Φεβρουάριου όπου και παραμένει.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη – Καρυστιανού: «Θέλω να δικαστεί και να καταδικαστεί ο κ. Καραμανλής 57 φορές ισόβια» (audio)

Νίκαια: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το έγκλημα – Ο γιος του θύματος είδε τον φόνο από το μπαλκόνι – «Μαμά ένας κακός σκότωσε τον μπαμπά μας!» (photos/videos)

Λιάνα Κανέλλη: «Με είχαν ετοιμοθάνατη δύο φορές – Γλίτωσα γιατί προσεύχομαι» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:10