search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:38
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Απρόκλητη αστυνομική βία σε ακινητοποιημένο φοιτητή – Ένστολος του ρίχνει… κουτουλιά και του χτυπά το κεφάλι στο οδόστρωμα! (video)

01.03.2024 10:21
astynomikivia_thessaloniki

Ένας 19χρονος φοιτητής είναι το νέο θύμα αστυνομικής βίας στη χώρα μας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 28 Φεβρουαρίου, μετά την μεγάλη πορεία για τα Τέμπη, στη διασταύρωση των οδών Εγνατίας και Ιασωνίδου.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί ένας αστυνομικός φαίνεται να ρίχνει… κουτουλιά στον νεαρό που είναι ήδη ακινητοποιημένος στο έδαφος χωρίς να προβάλλει καμία απολύτως αντίσταση.

Στη συνέχεια του χτυπά το κεφάλι στο οδόστρωμα αδιαφορώντας μάλιστα για τις κάμερες των κινητών που τον καταγράφουν αλλά και τους πολίτες που του φωνάζουν να σταματήσει.

Ο νεαρός συνελήφθη, μαζί με τον αδερφό του και ένα ακόμη άτομο και παραπέμφηκαν στο Αυτόφωρο όπου ζήτησαν και πήραν αναβολή.

«Υπήρξα θύμα απρόκλητης αστυνομικής βίας και τα υπόλοιπα θα τα δούμε στα δικαστήρια», ανέφερε ο 19χρονος.

«Φέρεται ένας αστυνομικός να έχει συλλάβει ένα ενήλικο, διότι φέρεται να νομίζει ότι τον εξύβρισε. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Πέρα από αυτό η διαδικασία της σύλληψης είναι κατάφωρα παράνομη, το βίντεο δείχνει κατά τη σύλληψη ένα παιδί να το χτυπούν στο κεφάλι με κράνος, ένα παιδί να το χτυπούν το κεφάλι στο πάτωμα. Είμαστε σε φάση συνεννόησης με τους γονείς προκειμένου να καταλήξουμε στη σωστή νομική διαδικασία», όπως ανέφερε ο δικηγόρος του φοιτητή, Γιάννης Μαλαμος.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Επανέφεραν στη ζωή 5χρονο κορίτσι που έπαθε ανακοπή καρδιάς μπροστά στους γονείς του

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 1 Μαρτίου

Kαιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται κεραυνοί, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:31