search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:57
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Pulse: Οριακή άνοδος ΣΥΡΙΖΑ, έπιασε το ΠΑΣΟΚ στη 2η θέση – Ενισχύθηκε ο Κασσελάκης μετά το συνέδριο, χαμένος ο Τσίπρας λένε οι ψηφοφόροι

04.03.2024 20:39
ekloges-new

Υψηλά  ποσοστά συμμετοχής των πολιτών στις επερχόμενες ευρωεκλογές καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του Σκάι, την ώρα που καταγράφονται επίσης τα «απόνερα» του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά και της παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και οι απόψεις των πολιτών για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, το 86% των Ελλήνων προγραμματίζει να ψηφίσει στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Ανά πρόθεση ψήφου, το 95% όσων προτίθενται να ψηφίσουν ΝΔ λένε ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις ερχόμενες ευρωεκλογές. Από όσους προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 91% και από όσους ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το 76% των ψηφοφόρων.

Στην πρόθεση ψήφου των εθνικών εκλογών επί του συνόλου του δείγματος, και στο ερώτημα αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές τι θα ψηφίζατε, το 29,5% θα ψήφιζε ΝΔ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ φαίνεται να «κονταροχτυπιούνται» συγκεντρώνοντας το ίδιο ποσοστό, 12%. Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει οριακή άνοδο 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5%, η Ελληνική Λύση με 7%, η Νίκη με 3%, ενώ Σπαρτιάτες, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά συγκεντρώνουν 2,5%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 13%.

Όσον αφορά τη μάχη για τη δεύτερη θέση, στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ΠΑΣΟΚ να μάχονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χάνει συνεχώς έδαφος και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να κερδίζει ελαφρώς.

Στην εκτίμηση ψήφου, με βάση κατανομής των αναποφάσιστων η ΝΔ συγκεντρώνει 35,5% ενώ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δίνουν και πάλι μάχη συγκεντρώνοντας το ίδιο ποσοστό, 14%.Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, η Ελληνική Λύση με 8,5%, το κόμμα της Νίκης με 4%, Σπαρτιάτες, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά 3%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2,5%.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδυναμώθηκε μετά το συνέδριο, σύμφωνα με το 56% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση. Στο ίδιο μήκος κύματος, το 34% λέει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «βγήκε» αποδυναμωμένος.

Ωστόσο, στα δείγματα που ελήφθησαν από ανθρώπους που προτίθενται να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, το 45% υποστηρίζει ότι το κόμμα «βγήκε» ενισχυμένο μετά το συνέδριο.

Παράλληλα, το 58% αναφέρει ότι ενισχύθηκε η εικόνα του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ, το 41% πως το στάτους του Αλέξη Τσίπρα παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, παρά την τοποθέτηση στο συνέδριο της «Καθημερινής».

Τι λένε οι πολίτες για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ακόμη, το 52% δηλώνει πως το νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικώνμη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ, το 42% εκφράζει αντίθεση σε αυτήν την προοπτική.

Αναφορικά με τις καταλήψεις σε ΑΕΙ της χώρας, το 34% λέει «σίγουρα διαφωνώ», το 19% «μάλλον διαφωνώ», το 21% «σίγουρα συμφωνώ» και το 19% «μάλλον συμφωνώ».

Δεύτερος καταλληλότερος πρωθυπουργός ο… κανένας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, με τη δεύτερη θέση να καταλαμβάνει ο… κανένας. Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει μόλις 8% και ακολουθούν οι: Νίκος Ανδρουλάκης (8%), Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος (6%), Ζωή Κωνσταντοπούλου (2%), Δημήτρης Νατσιός (3%), Αλέξης Χαρίτσης (2%) και Βασίλης Στίγκας (1%).

Διαβάστε επίσης:

«Καρφιά» από τον Πάνο Καμμένο για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πιερρακάκης: Και ο Γαβρόγλου το 2018 έφερε διάταξη εκτός της ρυθμιστικής εμβέλειας του άρθρου 16

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στον Γεωργόπουλο για το δάνειο Κασσελάκη – Διαψεύδει τους ισχυρισμούς του και ο πρόεδρος της Left Media

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:54