search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:04
MENU CLOSE

Νομοθετική πρωτοβουλία για το ψήφισμα Καρυστιανού ζητάει ο Βασίλης Κόκκαλης

04.03.2024 15:17
kokkalos syriza tempi- new

Να σεβαστεί η κυβέρνηση το ένα και πλέον εκατομμύριο πολίτες που υπέγραψαν το ψήφισμα για τα Τέμπη ζητά με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο εισηγητής του κόμματος στην εξεταστική επιτροπή Βασίλης Κόκκαλης

Στην επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο κ. Κόκκαλης αναφέρει ότι «το ψήφισμα που έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 εκ. υπογραφές συνιστά αναμφισβήτητα έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας και βούλησης του ελληνικού λαού» και καλεί την κυβέρνηση να κινητοποιηθεί ώστε να προχωρήσει άμεσα στην εισαγωγή στη Βουλή και την ψήφιση του εκτελεστικού του Συντάγματος Νόμο για το αναθεωρημένο άρθρο 73, ώστε να εφαρμοστεί στην περίπτωση των Τεμπών.

«Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων», αναφέρει και υπενθυμίζει ότι στις 3 Δεκεμβρίου 2022, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με το ως άνω ερώτημα, επί της οποίας στις 30 Δεκεμβρίου 2022, ο τότε υπουργός Εσωτερικών, κ. Βορίδης, απάντησε ότι η ότι «το Υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζει σχετικό νομοσχέδιο το οποίο θα εισαχθεί το συντομότερο δυνατόν στη Βουλή προς επεξεργασία και ψήφιση»

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη έως και σήμερα, η κυβέρνηση δεν έχει εισαγάγει νομοθετική πρωτοβουλία για την δυνατότητα εφαρμογής της  πρόβλεψης του Συντάγματος. 

Διαβάστε επίσης:

Νέα Αριστερά: Η ΝΔ διαμοιράζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών για στοχευμένες εκλογικές και όχι μόνο καμπάνιες

ΣΥΡΙΖΑ: Με εκδήλωση ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα η προεκλογική εκστρατεία – Ζητούν εξηγήσεις από Κεραμέως για τη διαρροή στοιχείων

Διακριτικές αποστάσεις της κυβέρνησης από την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:02