search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 10:47
MENU CLOSE

Πέθανε ο σκηνοθέτης Σταύρος Ντουφεξής

06.03.2024 22:57
doyfexis-new

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο σκηνοθέτης Σταύρος Ντουφεξής, γεγονός που γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο κριτικός θεάτρου Γιάννης Σαρηγιάννης.

Ειδικότερα, αναφέρει:

«Σταύρος Ντουφεξής: Ναύπλιο 1932-Αθήνα 6 Μαρτίου 2024. Ηταν ένας σημαντικός σκηνοθέτης. Και ένας σπουδαίος άνθρωπος. Σπούδασε στην Βιέννη και στο Βερολίνο και έκανε γύρω στις 80 παραστάσεις στις γερμονόφωνες χώρες. Έως το 1974 που γύρισε στην Ελλάδα, όπου συνεργάστηκε με τα κρατικά Θέατρα και ιδιωτικούς θιάσους, έχοντας πλάι του πάντα την θεατρολόγο και κριτικό Άννυ Κολτσιδοπούλου, σύντροφό του στη ζωή. Η εμβληματική παράστασή του για μένα ήταν «Τα οράματα της Σιμόν Μασάρ» -το 1976, στο Εθνικό, με την Ράνια Οικονομίδου στον επώνυμο ρόλο- όπου μας έδωσε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα αξεπέραστο μοντέλο μπρεχτικής παράστασης. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του έγιναν πικρά μετά το θάνατο, το 2015, στα 47 της χρόνια, της κόρης του από τον πρώτο του γάμο, της έξοχης μέτζο σοπράνο Στέλλας Ντουφεξή. Ας είναι αναπαυμένος».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Πώς δρούσε ο ιερέας που εξαπατούσε τους πιστούς με πλαστές επιστολές – Τι απαντά ο ίδιος

Δήμος Μούτσης: Το τελευταίο αντίο από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο – «Ανήσυχο πνεύμα, με πλούσιο έργο»

Αίγινα: Συνελήφθη 36χρονος που βίαζε την θετή του κόρη – Βιντεοσκοπούσε την κακοποίησή της και την απειλούσε με δημοσίευση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 10:45