search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:25
MENU CLOSE

Άδωνις Γεωργιάδης: «Καταδικάζω δημοσίως την πράξη του Μητροπολίτη Κερκύρας να αποκλείσει τους δύο Βουλευτές»

07.03.2024 14:12
gewrgiadis-mitropolitis-kerkyras

«Θέλω δημοσίως να καταδικάσω απερίφραστα την πράξη του Μητροπολίτου Κερκύρας να αποκλείσει τους δύο Βουλευτές. Τη θεωρώ απολύτως απαράδεκτη, ελπίζω να μη βρει μιμητές».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του σήμερα στην εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στους τοπικούς βουλευτές Αλέξανδρο Αυλωνίτη του ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτρη Μπιάγκη του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά ο υπουργός τοποθετήθηκε για τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια λέγοντας:

«Έχω απέραντο σεβασμό στην Εκκλησία. Αντιλαμβάνομαι απολύτως τις ευαισθησίες της ιεραρχίας και της εκκλησίας στο θέμα αυτό. Δεν ήθελα ποτέ στη ζωή μου εκκλησία που να μη μιλάει, την ήθελα πάντα ομιλούσα, γιατί αυτό είναι η Oορθοδοξία. Εύχομαι πραγματικά οι αντιδράσεις να μείνουν σε ένα λελογισμένο όριο. Θέλω δημοσίως να καταδικάσω απερίφραστα την πράξη του Μητροπολίτου Κερκύρας να αποκλείσει τους δύο Βουλευτές. Τη θεωρώ απολύτως απαράδεκτη, ελπίζω να μη βρει μιμητές. Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Βουλευτής βάσει του Ελληνικού Συντάγματος έχει απεριόριστη έκφραση ελευθερίας γνώμης άποψης και ψήφου στη Βουλή, για την οποία δεν μπορεί να υποστεί κανενός είδους συνέπεια» τόνισε.

Ο κ. Γεωργιάδης σε άλλο σημείο είπε ότι δεν πιστεύει στον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας ωστόσο η Πολιτική και η Εκκλησία έχουν διαφορετικούς ρόλους: « Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι έχουμε διαφορετικούς ρόλους. Άλλη είναι η δουλειά ενός Μητροπολίτη, άλλη είναι η δουλειά ενός Βουλευτού. Τη νομοθετική πρωτοβουλία στο κράτος την έχουν οι Βουλευτές που εκλέγονται από το λαό για αυτή τη δουλειά. Δεν την έχει κανένας Μητροπολίτης».

Προκαλεί και πάλι ο μητροπολίτης Κέρκυρας

Την ίδια ώρα, συνεχίζει τις σκοταδιστικές προκλήσεις ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος, ο οποίος πριν λίγες μέρες έθεσε «εκτός εκκλησίας» τους δύο τοπικούς βουλευτές Αλέξανδρο Αυλωνίτη του ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτρη Μπιάγκη του ΠΑΣΟΚ επειδή ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Μετά το σάλο που προκάλεσε η απαράδεκτη ενέργεια, η Μητρόπολη με νέα της ανακοίνωση διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να εμποδίσει την είσοδο των βουλευτών στους ναούς καθότι «ούτε ο Μητροπολίτης ούτε οι κληρικοί είμαστε θυρωροί», ωστόσο προχωρά ένα βήμα παρακάτω ζητώντας από τους βουλευτές να… μετανοήσουν.

Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν θα μπορούν θα συμμετέχουν στο μυστήριο της θείας ευχαριστίας.

Διαβάστε επίσης:

Προκαλεί και πάλι ο μητροπολίτης Κέρκυρας που απέκλεισε δύο βουλευτές από τους ναούς: «Περιμένουμε τη μετάνοιά τους»

Ιδιωτικά ΑΕΙ: Κατάληψη από φοιτητές στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ – Συμβολικός αποκλεισμός και στο ΑΠΘ (videos)

Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση οι δυο από τους τρεις φοιτητές με μηνιγγίτιδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:15