search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 05:52
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Με «πληγές» προχωρούν στην γραμμή Ανδρουλάκη – Οι προετοιμασίες για τις Ευρωεκλογές (ονόματα) 

07.03.2024 07:15
ANDROULAKIS NEW

Την γραμμή του Νίκου Ανδρουλάκη για καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα ακολουθήσουν σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η στάση του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος δε σημαίνει ότι το νομοσχέδιο δεν αφήνει «πληγές» στο κόμμα. 

«Δεν θα ανεχθώ κανένα ρήγμα στην κοινοβουλευτική μας ομάδα» 

Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος φαίνεται να συντάσσονται με την άποψη της πλειοψηφίας του κόμματος αλλά και του αρχηγού τους. Βέβαια, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο υπήρξε και η  προειδοποίηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ έδειχνε το δρόμο της διαγραφής σε όσους διαφωνήσουν. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη του στο Mega έκανε λόγο για ανάγκη ενός ισχυρού δημόσιου πανεπιστημίου ασκώντας παράλληλα και κριτική στο «νομοσχέδιο του Κυριάκου Πιερρακάκη». 

Στο ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας, στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε: «δεν είναι κομματική απόφαση, είναι θέση 20ετίας και έχουν χρέος όλοι οι βουλευτές να σεβαστούν το πρόγραμμά μας. Δεν θα ανεχθώ κανένα ρήγμα στην κοινοβουλευτική μας ομάδα». «Συζητάμε δημοκρατικά και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Εγώ κινούμαι αξιακά, όχι δημοσκοπικά, δεν μπορώ να φανταστώ ένα κοινωνικό κράτος με παιδεία, που θα είναι πεδίο κερδοσκοπίας», συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης ερωτηθείς για τους δύο «διαφωνούντες» βουλευτές, οι οποίοι όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα στο ρεπορτάζ θα τηρήσουν την κομματική πειθαρχία του κόμματος. 

Προετοιμασία για τις Ευρωεκλογές 

Μετά τον «αναβρασμό» και την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βάλει και τις βάσεις για τη στρατηγική και τον προεκλογικό αγώνα για τις Ευρωεκλογές, όλα αυτά την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μία μικρή πτώση για το Κίνημα, ωστόσο αισιοδοξούν ότι στο τέλος θα καταφέρουν να πιάσουν τους στόχους τους. 

Μέσα στον Μάρτιο μάλιστα θα αρχίσουν και οι πρώτες ανακοινώσεις των υποψηφίων με πρόσωπα από την κοινωνία των πολιτών, τον επιστημονικό κλάδο αλλά και την αυτοδιοίκηση. 

Επαφές έχουν γίνει και με στελέχη που υπηρέτησαν σε κυβερνητικές θέσεις σε προηγούμενες κυβέρνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του πρώην Υπουργού Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος είναι πιθανό να είναι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις πρώτες ανακοινώσεις ανάμεσα στις πρώτες ανακοινώσεις θα είναι ο οικονομολόγος Ηλίας Κικίλιας, ο πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και νυν τομεάρχης Περιβάλλοντος του κόμματος Παναγιώτης Δημόπουλος, η δικηγόρος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Δανάη Τσάκαλου, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Όλγα Μαρκογιαννάκη, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και δικηγόρος Παναγιώτης Γκανιάτσος

Σίγουρα υποψήφιοι θα πρέπει να θεωρούνται επίσης ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής, αλλά και ο επικεφαλής της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Τσούμας

Άγνωστο τι θα γίνει με τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονο και αν τελικά θα είναι υποψήφιος.

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή είναι η απουσία γυναικών από τις ευρωλίστες. Παρά τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει, λύση σ’ αυτό το πρόβλημα δεν έχει ακόμα βρεθεί. Σε κάθε περίπτωση θα επιχειρηθεί η εκ των… έσω ανανέωση.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Η «αφωνία» της κυβέρνησης για τον μητροπολίτη που απέκλεισε βουλευτές που ψήφισαν υπέρ των ομοφύλων και η απάντηση Πιερρακάκη

Ψήφισμα της ΝΔ στο ΕΛΚ για τον Μπελέρη: Καλεί την Αλβανία να εφαρμόσει το κράτος δικαίου

Παρίσι προκαλεί Βερολίνο: Οι Γάλλοι συντηρητικοί τάσσονται κατά της επανεκλογής της Φον ντερ Λάιεν – Είναι σύμμαχοι του Μακρόν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34