search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:50
MENU CLOSE

Έκρηξη στην Καλλιθέα: Στο στόχαστρο των αρχών μηχανή με δύο αναβάτες – Εξετάζεται ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της κάβας

11.03.2024 16:05
ekrixi kallithea 43- new

Σε σαφάρι έχουν αποδυθεί οι αρχές για να εντοπίσουν ποιος ευθύνεται για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού τα ξημερώματα της Δευτέρας σε κάβα στην οδό Λαγουμιτζή στην Καλλιθέα, που ισοπέδωσε την κάβα και προκάλεσε ζημιές σε όλη την περιοχή.

Η σφοδρότητα της έκρηξης που σημειώθηκε στις 3:07 τα ξημερώματα στην είσοδο κάβας στην οδό Αλεξάνδρου Πάντου στην Καλλιθέα, ήταν τόσο μεγάλη, που όπως καταγράφει η κάμερα του ΕΡΤNews, αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο μπροστά στην κάβα από το ωστικό κύμα εκσφενδονίστηκε στη μέση του δρόμου. Συνολικά 8 αυτοκίνητα, αλλά και σπίτια και καταστήματα έχουν υποστεί υλικές ζημιές από τη σφοδρότατη έκρηξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται μηχανή με δύο επιβάτες, ένας εκ των οποίων,  όπως φαίνεται από οπτικό υλικό που έχει συλλέξει η αστυνομία λίγα λεπτά πριν την έκρηξη, φαίνεται να κατεβαίνει και να αφήνει κάτι έξω από την κάβα και στη συνέχεια να εξαφανίζεται.  Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά το δρομολόγιο προσέγγισης και διαφυγής των δραστώ,ν δηλαδή την αφετηρία του και την κατάληξή του.

Συγκεκριμένα, στο βιντεοληπτικό υλικό που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία, ένα μηχανάκι φαίνεται να διασχίζει την οδό Αλεξάνδρου Πάντου. Ξαφνικά φαίνεται να σταματά, ο ένας εκ των δύο αναβατών να κατεβαίνει και πιθανότατα να τοποθετεί τη βόμβα που λίγο αργότερα εξερράγη.

«Ξεσκονίζουν» τον ιδιοκτήτη της κάβας

Η Δίωξη Εκβιαστών, που έχει αναλάβει την υπόθεση, προσπαθεί να συνθέσει το παζλ ξεσκονίζοντας το ιδιοκτησιακό καθεστώς της κάβας, καθώς η εν λόγω επιχείρηση φέρεται να μισθώθηκε από ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου της περιοχής, το οποίο έχει γίνει ξανά στόχος το 2010.

Αυτό που εξετάζεται είναι αν τα κίνητρα είναι εκβιαστικά ή αν έχουν προέλθει από προσωπικές και επαγγελματικές αντιπαραθέσεις.

Οι Αρχές συλλέγουν καταθέσεις από τον ιδιοκτήτη,  από υπευθύνους της κάβας και μετόχους του νυχτερινού κέντρου ώστε να μάθουν αν υπήρχαν και στο παρελθόν απειλές ή από που εκπορεύονται τα κίνητρα και οι δράστες.

Επίσης, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να υπάρχουν κοινά σημεία με την ανάλογη επίθεση που είχε γίνει σε προ ημερών στον Πειραιά σε πρατήριο υγρών καυσίμων χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν όμως στοιχεία που να τα συνδέουν.

Τα ευρήματα για την εκρηκτική ύλη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  του Σκάι, εικάζεται ότι το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εντόπισε στο σημείο της έκρηξης πάνω από 5 με 7 κιλά εκρηκτικής ύληςΜάλιστα, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που σχηματίστηκε μεγάλος κρατήρας βάθους 40 εκατοστών.

Στο σημείο εντοπίστηκε από το ΤΕΕΜ δυναμίτιδα, η οποία πυροδοτήθηκε με βραδύκαυστο φυτίλι και κοινό πυροκροτητή.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο οι 9 από τους 21 συλληφθέντες για την τρανσφοβική επίθεση

Τροχαίο στην Πέτρου Ράλλη – Ανατράπηκε ΙΧ, σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Απειλεί με μηνύσεις ο «παλαιοχριστιανός» μετά τη σύλληψη της κοινωνικής λειτουργού – «Το παιδί απέδρασε ενώ υποτίθεται ότι το προστάτευαν» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:48