search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:07
MENU CLOSE

Απογευματινά χειρουργεία: Τα συνθήματα των υγειονομικών «άκουσαν» Φλωρίδης και Βαρτζόπουλος στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

12.03.2024 18:22
thessaloniki floridis papageorgiou – new

Αντιμέτωποι με τις διαμαρτυρίες των υγειονομικών για τα απογευματινά χειρουργεία βρέθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος σε εκδήλωση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Οι υγειονομικοί φώναξαν συνθήματα και άπλωσαν πανό διαμαρτυρίας σε εκδήλωση για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης κατά της βίας σε ιατρούς και υγειονομικούς.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, οι υγειονομικοί που νωρίτερα συμμετείχαν στη διαμαρτυρία ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία που ξεκινούν σήμερα στο εν λόγω νοσοκομείο, σύμφωνα με το grtimes, ανάρτησαν πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στη υποβάθμιση του ΕΣΥ.

Οι ίδιοι τόνιζαν ότι υποβαθμισμένη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ με ευθύνη της κυβέρνησης, συνδέεται με τα περιστατικά βίας σε βάρος υγειονομικών, ζήτημα που αφορούσε η σημερινή εκδήλωση στο «Παπαγεωργίου».

Για το νέο νομικό πλαίσιο που προβλέπει αυστηρές ποινές σε βάρος όσων βιαιοπραγήσουν εναντίον ιατρών ή νοσηλευτικού προσωπικού σε δομές υγείας, αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Όπως είπε ο κ. Φλωρίδης, ο κίνδυνος πλέον να οδηγηθούν στη φυλακή όσοι βιαιοπραγήσουν είναι πάρα πολύ σημαντικός και αυτό, όπως είπε, γιατί πρέπει να υπάρχει ησυχία και ασφάλεια στα δημόσια νοσοκομεία.

Δεν υπάρχει δικαιολογία για καμία μορφή βίας, είπε ο υφυπουργός υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ σχολιάζοντας τα όσα υποστηρίζουν όσοι αντιδρούν στο θεσμό των απογευματινών χειρουργείων, ανέφερε χαρακτηριστικά «Προφανώς ζουν σε μία άλλη ήπειρο εκτός από την Ευρώπη. Τουλάχιστον πιστεύουν ότι ζουν σε μία άλλη ήπειρο εκτός από την Ευρώπη. Αυτό το οποίο γίνεται εδώ, είναι μία πρώτη αρχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη , επιτέλους, ύστερα από δεκαετίες, όπως εκσυγχρονίζουμε το σύστημα παιδείας, έτσι να εκσυγχρονίσουμε και το σύστημα υγείας».

Στην παρέμβαση των υγειονομικών προσπάθησε να απαντήσει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, και, όπως διακινούνται πληροφορίες, εκ των συμμετεχόντων στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Νωρίτερα, δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές συμμετείχαν στη διαμαρτυρία ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία που ξεκινούν σήμερα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν τέσσερις επεμβάσεις.

Για εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα νοσοκομεία κάνει λόγο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετείχε στην κινητοποίηση, καταγγέλλοντας ότι τη στιγμή που υπάρχουν πολλές κενές χειρουργικές κλίνες, αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει στην πρόσληψη επιπλέον προσωπικού προχωράει στην εφαρμογή του μέτρου των απογευματινών χειρουργείων, αναγκάζοντας τον κόσμο να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 36χρονος που κατείχε πληθώρα αρχείων παιδικής πορνογραφίας

Ηράκλειο: Ηλικιωμένος με καρκίνο αυτοκτόνησε περιμένοντας το φάρμακό του – Δεν άντεχε τους πόνους

Σε τροχαίο δυστύχημα ενεπλάκη ο τραγουδιστής Γιάννης Ξανθόπουλος – Νεκρός ένας 19χρονος (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:07