search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 02:18
MENU CLOSE

Ηράκλειο: Ηλικιωμένος με καρκίνο αυτοκτόνησε περιμένοντας το φάρμακό του – Δεν άντεχε τους πόνους

12.03.2024 17:41
ilikiomenos new

Ένας καρκινοπαθής έβαλε τέλος στη ζωή του στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς υπέφερε φρικτά από τους πόνους. Ο καρκίνος έγινε ακόμα πιο «επιθετικός» μέσα σε δύο μήνες και ο άνθρωπος δεν άντεξε να περιμένει το φάρμακό που έπρεπε να χορηγηθεί κατά την διάρκεια της χημειοθεραπείας του.

Το θέμα είχε αναδείξει πριν από λίγες ημέρες το τοπικό ΜΜΕ, «Ράδιο Κρήτη» όταν και είχε ξεκινήσει μεγάλη προσπάθεια ανεύρεσης του φαρμάκου για τον καρκίνο του πνεύμονα, καθώς δεν υπήρχε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του e-kriti, ο όγκος του καρκινοπαθούς είχε αυξηθεί μέσα σε δύο μήνες από τα 6 εκατοστά στα 9,5 με αποτέλεσμα εξαιτίας της έλλειψης θεραπείας να υποφέρει από φρικτούς πόνους.

Ο 72χρονος που οι Ηρακλειώτες τον γνώριζαν, καθώς ήταν πωλητής βιβλίων σε λαϊκές, δεν άντεξε να υποφέρει και με μια θηλιά στο λαιμό του έβαλε τέλος στη ζωή του αφήνοντας ένα συγκλονιστικό σημείωμα στην οικογένειά του. Στο σημείωμα αυτό αποχαιρετούσε την οικογένειά του ζητώντας τους συγγνώμη και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία.

Συγκινημένος μίλησε στο «Ράδιο Κρήτη» ο ξάδελφος του θύματος, που είχε αναδείξει το θέμα για να βρεθεί το φάρμακο στο εξωτερικό:

«Μιλήσαμε τελευταία φορά την Κυριακή και ουσιαστικά ήταν σαν να μας αποχαιρετούσε το ίδιο έκανε με όλους ευχαριστώντας τους για όλα. Τρέξαμε εμείς και τα παιδιά του, αλλά δυστυχώς δεν τον προλάβαμε», είπε ο συγγενής του θύματος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συγγενής του θύματος, στο σημείωμα που άφησε ο ηλικιωμένος αποχαιρετούσε την οικογένειά του, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι δεν άντεχε τους πόνους και ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί.

Σύμφωνα με το Mega το φάρμακο τελικά βρέθηκε την προηγούμενη Δευτέρα μετά από μεγάλο αγώνα και του το χορηγούσαν στην προγραμματισμένη χημειοθεραπεία του σήμερα Τρίτη. Ο ηλικιωμένος έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης στο συνέδριο Economist: Προτεραιότητα η υλοποίηση του μητρώου των ασθενών με καρκίνο

Γεωργιάδης: Η αλόγιστη συνταγογράφηση του φαρμάκου που αποσύρεται μας κόστισε πάνω από 18 εκατ. ευρώ

SOS: Νεφροπαθείς συλλέγουν υπογραφές για τη χρήση φλεβοπροβολέα στην αιμοκάθαρση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15