search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:36
MENU CLOSE

Γεωργιάδης στο συνέδριο Economist: Προτεραιότητα η υλοποίηση του μητρώου των ασθενών με καρκίνο

12.03.2024 16:19
GEWRGIADHS
Eurokinissi

Ψηλά στην ατζέντα του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη είναι η υλοποίηση του μητρώου των ασθενών με καρκίνο. Ο κ. Γεωργιάδης στη σημερινή ομιλία του στο 4ο Ετήσιο Συνέδριο του Economist, σημείωσε ότι θα υιοθετηθούν τα κίνητρα που ζητά η Ογκολογική εταιρεία, με στόχο τη λειτουργία του μητρώου, το οποίο αναμένεται να είναι «τεράστιο εργαλείο στα χέρια της πολιτείας, αλλά και της ιατρικής κοινότητας».

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι η χώρα μας έχει μείνει πίσω στην υλοποίηση του εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης του καρκίνου και τόνισε ότι: «Δεσμεύομαι ότι η θητεία μου θα συνδεθεί με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον καρκίνο. Είναι κάτι που το θεωρώ απολύτως απαραίτητο».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο υπουργός στις προληπτικές εξετάσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης», μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, διασφαλίζοντας πόρους για «screening όλου του πληθυσμού μέχρι το τέλος του 2025 και για τον καρκίνο του μαστού με το Πρόγραμμα «Φώφης Γεννηματά» και με το πρόγραμμα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι στους στόχους του είναι να ενταχθεί ο καρκίνος του προστάτη.

«Στην πραγματικότητα οι πρωταγωνιστές σε αυτή τη μάχη είναι οι γιατροί, αυτοί θα μας υποδεικνύουν τι πρέπει ακριβώς να κάνουμε και πως κι εμείς θα πρέπει να βρίσκουμε τους τρόπους για να μπορεί αυτό να υλοποιείται».

Επίσης, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι τα ογκολογικά συμβούλια θα ενεργοποιηθούν, τονίζοντας ακόμη την εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτόκολλων.

Ακόμη ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη απαραίτητη συμβολή και άλλων υπουργείων για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου για τον καρκίνο επισημαίνοντας ότι: «Χρειάζεται πολλά συναρμόδια Υπουργεία. Το Υπουργείο Υγείας θα έχει προφανώς την ηγεσία, αλλά αυτά που χρειάζεται να συμπεριληφθούν σε ένα σχέδιο, αφορούν θέματα φορολογικά, και άλλου τύπου, τα οποία πρέπει να συμπεριληφθούν».

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: Η αλόγιστη συνταγογράφηση του φαρμάκου που αποσύρεται μας κόστισε πάνω από 18 εκατ. ευρώ

SOS: Νεφροπαθείς συλλέγουν υπογραφές για τη χρήση φλεβοπροβολέα στην αιμοκάθαρση

ΠΙΣ: «Αθέμιτο ανταγωνισμό θα προκαλέσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί εάν κάνουν ιδιωτικό ιατρείο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:32