search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:23
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά: Ναι στις προσεγγίσεις, όχι στις ψευδαισθήσεις

20.03.2024 13:38
MITSOTAKIS_DENDIAS

Ευκαιρία να αναφερθεί στα ελληνοτουρκικά έδωσε στον πρωθυπουργό η ειδική εκδήλωση στην Αεροπορική Βάση Κοτρωνίου για την παραλαβή τριών νέων ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων τύπου Romeo MH-60R Seahawk από το Πολεμικό Ναυτικό.

Η Ελλάδα θα αποκτήσει συνολικά επτά τέτοια ελικόπτερα, τα οποία θεωρούνται οι καλύτερες πλατφόρμες του είδους τους, καθώς μεταξύ άλλων μπορούν να φέρουν δύο πυραύλους τύπου NSM (Naval Strike Missiles), αντιπλοϊκούς πυραύλους ακριβείας και μεγάλης εμβέλειας, που μπορούν να καταστρέψουν εχθρικά πλοία σε αποστάσεις μέχρι 100 ναυτικά μίλια.

Κατά την εκδήλωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «τα ελικόπτερα αυτά ενισχύουν την αξία τους σε μία εποχή που δυστυχώς εντείνεται η γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή μας. Και παρά την ηρεμία που ευτυχώς επικρατεί τώρα στο Αιγαίο δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι εξ’ ανατολών γείτονες μας επιταχύνουν το δικό τους εξοπλιστικό πρόγραμμα».

Προσέθεσε, δε, ότι «επιβάλλονται συνεπώς οι προσεγγίσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις. Όλοι οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά ποτέ αφελείς, μένοντας προσηλωμένοι στην πυξίδα που δείχνει πάντα την ειρήνη, το διεθνές δίκαιο και τη συνεργασία», ενώ νωρίτερα, σε ανάρτησή του ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας είχε γράψει: «Η Ελλάδα πιο δυνατή».

Βάσει προγραμματισμού, τα υπόλοιπα τέσσερα ελικόπτερα Romeo θα αφιχθούν το 2025, ολοκληρώνοντας αυτό το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα ΜΗ-60R του Πολεμικού Ναυτικού θα προστεθούν στα 11 υπάρχοντα S-70B/B6 Seahawk, γνωστά και ως ως Aegean Hawks, που είχαν αγοραστεί απευθείας απο τη Sikorsky μεταξύ του 1994 και 2005, στη βάση ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι.

Διαβάστε επίσης:

Κεχαγιά για Τέμπη: Έγκλημα παραλείψεων με ποινικές ευθύνες για Καραμανλή, Τριαντόπουλο και Καραγιάννη (videos)

Λοβέρδος: Αυτοί είναι οι πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του

Κυβέρνηση: Αγωνία πριν την Κυριακή της Ορθοδοξίας – Ανοιχτό το ρήγμα με την εκκλησία, άκαιρη η προσπάθεια γεφύρωσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:22