search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:05
MENU CLOSE

Λοβέρδος: Αυτοί είναι οι πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του

20.03.2024 06:56
loverdos new

Από την πρώτη στιγμή το topontiki.gr σας είχε ενημερώσει για όλες τις κινήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου. 

Τα μηνύματα που ήθελε να στείλει, την «κατάληψη» στον Κεντρώο χώρο, την επιλογή του να συνταχθεί στο Renew του Εμ. Μακρόν στο Ευρωκοινοβούλιο, εφόσον εκλέξει ευρωβουλευτή, αλλά το ιδεολογικό του πρόσημο. 

Όσο για το πολιτικό του αφήγημα αυτό είναι ξεκάθαρο: «Το ΠΑΣΟΚ έχει μετακινηθεί προς τα αριστερά, έχει εγκαταλείψει το Κέντρο με τον Νίκο Ανδρουλάκη και αυτό το απέδειξε στη Βουλή. Έχω δικαιωθεί απολύτως που το έκανα. Διότι έχει αλλάξει η πολιτική θέση, έχει μετακινηθεί προς την Αριστερά, έχει εγκαταλείψει το Κέντρο. Το απέδειξαν στη Βουλή. Έχουν αφήσει το Κέντρο ελεύθερο και ο Μητσοτάκης καταλαμβάνει ένα ανοχύρωτο κάστρο». 

Ο ίδιος βρέθηκε στην Αλβανία, όπου και επισκέφθηκε στις φυλακές τον Φρέντι Μπελέρη και ζήτησε να ανασταλεί η ένταξη της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς ο έλληνας εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας κακώς κρατείται. Το στίγμα που θέλει να αφήσει είναι ξεκάθαρο και οι δημοσκοπήσεις – όπως είναι φυσικό – τον κάνουν να χαμογελά. 

Όσον αφορά το ευρωψηφοδέλτιο, μαθαίνουμε ότι θα έχει υποψήφιους από όλους τους χώρους, ενώ θα σταθεί και σε πρόσωπα με κοινωνική αναφορά. Προς τα τέλη Μαρτίου ο Ανδρέας Λοβέρδος θα κάνει μία ειδική εκδήλωση και σε αυτήν θα ανακοινώσει και το frontline του κόμματος, δηλαδή την «εμπροσθοφυλακή» του. Η εκπρόσωπος τύπου θα είναι γυναίκα και θα προέρχεται από την κοινωνία. Ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι η ανακοίνωση του ονόματος της θα είναι «έκπληξη».

Στην Ευρωλίστα του Ανδρέα Λοβέρδου θα είναι ο καθηγητής Αντιεγκληματικής Πολιτικής και πρώην πρύτανης στο πανεπιστήμιο Πατρών Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Ο κ. Παπαθεοδώρου προέρχεται από τον κεντρώο χώρο, βρέθηκε κοντά στην Φώφη Γεννήματα ενώ συμμετείχε ως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη από τη θέση του Υφυπουργού Παιδείας.

Στο ψηφοδέλτιο του Ανδρέα Λοβέρδου θα υπάρχουν και κυβερνητικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ. Ένα απ’ αυτά που ακούγονται είναι αυτό του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου. Πρόταση έγινε και στην πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου αλλά η ίδια δεν δέχθηκε όπως είπε σε συνέντευξη της.

Διαβάστε επίσης

Το σκάνδαλο Ασημακοπούλου φέρνει βροχή αγωγών σε βάρος του δημοσίου – Στο επίκεντρο ο «κομιστής», πώς διαπίστωσαν τη διαρροή οι απόδημοι

ΠΑΣΟΚ για προσωπικά δεδομένα αποδήμων: Σαθρές οι σημερινές διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η ΝΔ δεν έχει πρόσβαση

Τέμπη: Πιέζουν Καρυστιανού-Ασλανίδης – Zητούν από τον Τασούλα άρση ασυλίας για Καραμανλή και Σπίρτζη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:04