search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:41
MENU CLOSE

Φασολάκια λαδερά, με ρύζι, αντί για πατάτες

29.03.2024 06:12
fasolakia_rizi

Μια νόστιμη εναλλακτική για τα αγαπημένα λαδερά φασολάκια, όπου το ρύζι αντικαθιστά τις πατάτες και κάνει το πιάτο πιο χορταστικό και ευέλικτο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα ή φρέσκα φασολάκια, φρέσκες ντομάτες ή κονσέρβα, να χρησιμοποιήσετε κι άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας και να αντικαταστήσετε το ρύζι με πλιγούρι, για τη νηστίσιμη εκδοχή του πιάτου αλλά και να το εμπλουτίσετε με τριμμένη φέτα, για την αρτύσιμη.

Υλικά για τη Συνταγή

½ κιλό φρέσκα φασολάκια πλατιά ή κατεψυγμένα

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 μικρά ξερά κρεμμύδια ή 1 μεγάλο, ψιλοκομμένα

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους (προαιρετικά)

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους ή 1 φλιτζάνι κονσέρβα ψιλοκομμένα τοματάκια

1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας

1 φλιτζάνι ρύζι, καρολίνα ή μακρύκοκκο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Μερικές νιφάδες μπούκοβο

Εκτέλεση

1.Αρχικά, πλύντε το ρύζι μέχρι να βγαίνει καθαρό το νερό ή μουλιάστε το σε χλιαρό νερό για λίγο. Στραγγίστε το καλά. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα φασολάκια, καθαρίστε τα και κόψτε τα, για ευκολία, σε μεσαία κομμάτια. Ψιλοκόψτε και τα υπόλοιπα λαχανικά.

2. Βάλτε το ελαιόλαδο (κρατήστε 1-2 κουταλιές στην άκρη) σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετέ το. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και την πιπεριά και σοτάρετέ τα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

3. Ρίξτε τα φασολάκια και φέρτε τα κι αυτά μερικές βόλτες μέχρι να αλλάξει ελαφρώς το χρώμα τους.

4. Βάλτε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίστε το ψήσιμο. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε ελαφρά.

5. Προσθέστε τόσο νερό ζεστό, ώστε να σκεπαστούν τα φασολάκια. Σιγοβράστε το φαγητό ώσπου να μαλακώσουν λίγο τα φασολάκια (δεν θα πρέπει να απορροφηθεί όλο το νερό αλλά να μείνει 1-1 ½  φλιτζάνι υγρών στην κατσαρόλα).

6. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλτε λίγο από το ελαιόλαδο που έχετε κρατήσει στην άκρη, σοτάρετε για λίγο το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς και αμέσως προσθέστε το στην κατσαρόλα με τα φασολάκια.

7. Τελειώστε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιει τα υγρά του, να μαλακώσει λίγο το ρύζι, σκεπάστε με το καπάκι την κατσαρόλα και αφήστε το ρύζι να φουσκώσει.

8. Σερβίρετε με μερικές νιφάδες μπούκοβο, αν επιθυμείτε, και απολαύστε!

Διαβάστε επίσης:

Ανοιξιάτικο κέικ φράουλας, χωρίς μίξερ και ζωικά προϊόντα

Τραγανά φασόλια γίγαντες, στο φούρνο ή στο airfryer

Ψητά ρολάκια μήλου, με ψωμί του τοστ (νηστίσιμα)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:28