search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:17
MENU CLOSE

Αμστερνταμ: Εκκένωσαν προληπτικά μετρό και πλατεία λόγω απειλής για βόμβα -Αναζητούν ύποπτο

31.03.2024 22:49
astynomikoi-ollandia

Συναγερμός σήμανε την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Αμστερνταμ, καθώς η αστυνομία εκκένωσε σταθμό του μετρό, αλλά και κεντρική πλατεία, λόγω απειλής για βόμβα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στον σταθμό Ρόκιν του μετρό συγκεντρώθηκαν πυροτεχνουργοί, ενώ μεγάλη δύναμη της αστυνομίας εκκένωσε τον χώρο, ενώ έκλεισε την πρόσβαση σε όλη την περιοχή της πλατείας Νταμ.

«Εξαιτίας μιας ύποπτης κατάστασης, ο σταθμός Ρόκιν έχει εκκενωθεί όπως και η περιοχή γύρω από αυτόν. Οι αρχές (πυροτεχνουργοί) ερευνούν την περιοχή» ανέφεραν χαρακτηριστικά, χωρίς να έχουν δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο σταθμός βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο του Αμστερνταμ και σε εμπορικά καταστήματα, με τις αρχές λόγω και του Πάσχα, να έχουν ενισχύσει σημαντικά τα μέτρα ασφαλείας, μετά και το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα.

Σύμφωνα με Ολλανδικά ΜΜΕ, εκκενώθηκε η περιοχή σε ακτίνα 700 μέτρων, με την τροχαία να προσπαθεί να χειριστεί την κίνηση στο κέντρο της πόλης, ενώ πολύ μεγάλος αριθμός αστυνομικών, βρίσκεται στην περίμετρο του σταθμού.

Στις 20:30 περίπου, μετά από πλήρη έλεγχο, ο σταθμός του μετρό δόθηκε κανονικά στην κυκλοφορία, αλλά στο σημείο παραμένουν αστυνομικοί. Σύμφωνα επίσης με ΜΜΕ, οι αρχές ψάχνουν έναν ύποπτο, για τον οποίο έδωσαν και στοιχεία. Πρόκειται για άνδρα ύψους περίπου 1,75μ., ελαφρά μαυρισμένο με σκούρα μαλλιά, που φορούσε ένα μαύρο μπουφάν.

Διαβάστε επίσης:

Μπήκε στο χειρουργείο λόγω κήλης ο Νετανιάχου -Η Χαμάς σκληραίνει τη στάση της στις διαπραγματεύσεις

Εκλογές Τουρκία: Θρίαμβος Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη – Βαρύ πλήγμα για τον Ερντογάν, χάνει και Άγκυρα, Σμύρνη

Γάζα: Τέσσερις νεκροί, 17 τραυματίες από ισραηλινό βομβαρδισμό σε νοσοκομείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:17