search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 05:49
MENU CLOSE

Μακελειό στη Μόσχα: Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστη το Crocus City Hall – Νέα συγκλονιστικά βίντεο

26.03.2024 19:14
makeleio mosxa city hall- new

Νέα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου καταγράφουν την τεράστια καταστροφή που υπέστη το Crocus City Hall στη Μόσχα μετά την αιματηρή επίθεση και τη φωτιά που ξέσπασε αμέσως μετά το λουτρό αίματος και με τους νεκρούς να έχουν φτάσει πλέον τους 137.

Στα πλάνα των βίντεο του ρωσικού Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Crocus City Hall δείχνει εντελώς κατεστραμμένο. Οι παριστάμενοι στη συναυλία του ρωσικού συγκροτήματος Picnic χρειάστηκε να ξεφύγουν από τα πυρά των δραστών και τις πύρινες γλώσσες.

Την ίδια ώρα, ερωτήματα εγείρονται για την αποτυχία των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας να αποτρέψουν την επίθεση που με τη σειρά της θέτει υπό αμφισβήτηση το κράτος ασφαλείας που έχει διακηρύξει ως προτεραιότητά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το κράτος ασφαλείας της Ρωσίας υπήρξε εξόχως αποτελεσματικό σε ό,τι αφορά στις διώξεις και συλλήψεις αντιπάλων του Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά αιφνιδιάστηκε από τη μαζική επίθεση κοντά στη Μόσχα, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τις προτεραιότητές του, τους πόρους και τη συλλογή πληροφοριών.

Η FSB, η κύρια υπηρεσία διάδοχος της KGB της σοβιετικής εποχής, έχει επιδοθεί σε μία επιχείρηση καταδίωξης Ουκρανών σαμποτέρ εντός της Ρωσίας, την καταστολή ακτιβιστών που ασκούν κριτική κατά του Κρεμλίνου, αλλά και στην παρεμπόδιση των επιχειρήσεων εχθρικών ξένων υπηρεσιών πληροφοριών.

Σύμφωνα με πρώην αξιωματούχους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και αναλυτές ασφαλείας, αυτό εξηγεί γιατί η FSB απέτυχε να αποτρέψει την επίθεση από ισλαμιστές μαχητές, όπως το ISIS-K , που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

«Δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα», είπε στο Reuters ο Ντάνιελ Χόφμαν, πρώην ανώτερος αξιωματικός επιχειρήσεων της CIA που υπηρέτησε ως επικεφαλής του σταθμού της Μόσχας.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, όταν ρωτήθηκε εάν η επίθεση αντιπροσώπευε αποτυχία της υπηρεσίας πληροφοριών, απάντησε ότι η αντιπαράθεση της Ρωσίας με τη Δύση σήμαινε ότι η ανταλλαγή πληροφοριών δεν γινόταν με τον τρόπο που συνήθιζε.

«Δυστυχώς, ο κόσμος μας δείχνει ότι καμία πόλη, καμία χώρα δεν μπορεί να είναι εντελώς απρόσβλητη από την απειλή της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ. Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας εργάστηκαν ακούραστα για να υπερασπιστούν τη χώρα, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Ο πρώην έφορος του Βρετανικού Μουσείου καλείται να επιστρέψει τα αντικείμενα που πιστεύεται ότι έκλεψε

Οι Χούθι εξαπέλυσαν 6 επιθέσεις εναντίον πλοίων και «ισραηλινών στόχων»

Βαλτιμόρη: Το πλοίο που προσέκρουσε στη γέφυρα είχε προλάβει να εκπέμψει σήμα κινδύνου – Αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό των αγνοούμενων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:36