search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:14
MENU CLOSE

Φινλανδία: Νεκρός ένας 12χρονος από τους πυροβολισμούς σε σχολείο – Δύο μαθητές σοβαρά τραυματίες (photos/videos)

02.04.2024 13:32
sxoleio_finlandia_new

Ένας μαθητής έχασε τελικά τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν από το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σχολείο στη Βάντα, βόρεια του Ελσίνκι, στη Φινλανδία, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί.

Η φινλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένα 12χρονο παιδί έχασε τη ζωή του και άλλα δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν ένας συνομήλικός τους άνοιξε πυρ την Τρίτη σε σχολείο βόρεια της πρωτεύουσας Ελσίνκι.

Ο 12χρονος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Σήμερα, μετά τις 9:00 π.μ., έλαβε χώρα ένα περιστατικό με πυροβολισμούς σε ένα σχολείο… στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας μαθητής της έκτης τάξης, μαθητής του σχολείου“, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ίλκα Κοσκιμάκι, επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης Ανατολικής Ουουσίμα, προσθέτοντας ότι άλλοι δύο «τραυματίστηκαν σοβαρά».

Ο ύποπτος συνελήφθη στο Σιλταμάκι, στο Ελσίνκι, και προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι, προσέθεσε η αστυνομία, σημειώνοντας ότι ο συλληφθείς παραδέχθηκε την πράξη του κατά την προκαταρκτική εξέτασή του.

Ο 12χρονος ύποπτος συνελήφθη με ένα πιστόλι στην κατοχή του, ανέφερε η αστυνομία, η οποία εξήγησε ότι λόγω της ηλικίας του δεν μπορεί να κρατηθεί και θα παραδοθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Το περιστατικό αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία διευκρίνισε ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στο περιστατικό είναι Φινλανδοί.

Η αστυνομία σημείωσε επίσης ότι έσπευσε στο σημείο εντός 9 λεπτών από τη στιγμή που ειδοποιήθηκε και ότι δεν γνωρίζει ακόμη τα κίνητρα του υπόπτου ενώ πρόσθεσε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ανήκε σε συγγενή του.

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός Πέτερι Όρπο έγραψε στο X ότι η σκέψη του είναι με τα θύματα, τους αγαπημένους τους και τους άλλους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου.

Το σχολείο έχει 800 μαθητές ηλικίας 7 έως 15 ετών τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της μέσης σχολικής ηλικίας ενώ απασχολούνται 90 άτομα ως προσωπικό.

Όπως και άλλα σχολεία της Φινλανδίας, τα παιδιά είχαν μόλις επιστρέψει στα μαθήματα μετά την ανάπαυλα για το Καθολικό Πάσχα.

φωτογραφίες: EPA/ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η Μέγκαν είναι «το πρόβλημα» για τη γεφύρωση των σχέσεων Γουίλιαμ – Χάρι

ΗΠΑ: Πέθανε στα 102 του χρόνια ο τελευταίος επιζών αμερικανικού πολεμικού πλοίου που βύθισαν οι Ιάπωνες στο Περλ Χάρμπορ

Πόσο κοστίζει ο τάφος δίπλα στην κρύπτη της Μέριλιν Μονρόε;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:13