search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 10:24
MENU CLOSE

Ψηφίζει την τροπολογία για τους όρους χορήγησης της Golden Visa το ΠΑΣΟΚ

02.04.2024 19:56
PASOK_GOLDEN_VISA
Eurokinissi

Με τις ψήφους και του ΠΑΣΟΚ που συνέβαλλε με τις προτάσεις του στη διαμόρφωση της ρύθμισης για τους όρους χορήγησης της Golden Visa ψηφίζεται απο την Ολομέλεια της Βουλής η σχετική υπουργική τροπολογία.

«Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ στοχεύουν στη ρύθμιση, στην αύξηση της προσφοράς διαθέσιμων κατοικιών, ώστε να αποκλιμακωθούν οι τιμές και να περιοριστούν οι πρακτικές που συντείνουν στην ανεξέλεγκτη αύξηση του στεγαστικού κόστους», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος.

Η κυβέρνηση έκανε αποδεκτές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που προβλέπουν -μεταξύ άλλων- ότι δεν επιτρέπεται η υπεκμίσθωση των ακινήτων που αγοράζονται ως επένδυση για την χορήγηση της Golden Visa, ώστε να αφαιρέσουμε την οποιαδήποτε αμφιβολία. Η κυβέρνηση προχώρησε και στη μείωση κατά ένα μήνα της καταληκτικής ημερομηνίας της μεταβατικής περιόδου, απο τις 31 Σεπτεμβρίου που προβλεπόταν αρχικά, στις 31 Αυγούστου 2024. Το ΠΑΣΟΚ ζητούσε η καταληκτική ημερομηνία να ειναι τέλη Απριλίου.

Παρά το γεγονός ότι έγινε εν μέρει αποδεκτή η πρόταση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε πως θα στηριχθεί η τροπολογία. Η κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να υπάρξει όριο 800.000 ευρώ και σε μικρότερα νησιά (όπως αυτά των δυτικών Κυκλάδων όπου, εκτός των άλλων, παρατηρείται ιδιαίτερο πρόβλημα με την οικοδομική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια).

Την τροπολογία αναμένεται να υπερψηφίσει και η Ελληνική Λύση.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Κασσελάκη με τον Κωνσταντίνο Μενουδάκο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων την Τετάρτη

Άγιοι Ανάργυροι: Νέα τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»

Λάσπη στον ανεμιστήρα στο δρόμο προς τις ευρωκάλπες και η περίφημη φράση του Ανδρέα «χτυπήστε εμένα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 10:24