search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 04:22
MENU CLOSE

Διεύρυνση της ρύθμισης για golden visa στα νησιά, προτείνει ο Ανδρουλάκης

02.04.2024 13:44
androulakis-vouli

Τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής της ρύθμισης για τη χορήγηση άδειας διαμονής που συνδέεται με επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία σε όλους τους νησιωτικούς δήμους προτείνει το ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής να επιτίθεται στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα αυτό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του επί της τροπολογίας για τους νέους όρους χορήγησης της Golden Visa η οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση, έχει ως βασικό στόχο την αύξηση του αποθέματος των οικιών που θα είναι διαθέσιμες για στέγαση οικογενειών και με χαμηλότερα μισθώματα, τόνισε ότι η επιλογή της κυβέρνησης για τα μικρά νησιά κυρίως των Κυκλάδων, θα λειτουργήσει ως μαγνήτης για υπερτουρισμό το καλοκαίρι και νησιά φαντάσματα τον χειμώνα, με τους μόνιμους κατοίκους να τα εγκαταλείπουν λόγω κόστους ζωής.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη η καθυστερημένη εφαρμογή του μέτρου θα δημιουργήσει νέα στρέβλωση, καθώς με αυτό που κάνει η κυβέρνηση «λέει στους κτηματομεσίτες τρεχάτε τώρα να κάνετε την δουλίτσα σας».

Τι απάντησε ο Χατζηδάκης

«Το ποσό στα μικρά νησιά είναι 400.000 ευρώ και μας φαίνεται υπερβολικό να πάμε στα 800.000 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη τις τιμές της αγοράς», αντέτεινε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην υλοποίηση της διασύνδεσης ταμειακών μηχανών με POS, λέγοντας ότι ένα ποσοστό περίπου 90% έχει ενταχθεί στο μέτρο ή έχει κλείσει ραντεβού με τεχνικό έως το τέλος Απριλίου.

«Ναι το πρόγραμμα πέτυχε, παρά τα όσα έλεγαν κάποιοι για μία ακόμη παράταση», είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας για να προσθέσει ότι όσοι λίγοι δεν έχουν συνδεθεί θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

Σε ότι αφορά για την golden visa η υπουργική τροπολογία μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι για την χορήγηση άδειας διαμονής διάρκειας πέντε ετών σε πολίτες τρίτων χωρών, η αξία της ακίνητης περιουσίας που πρέπει να κατέχει ο ενδιαφερόμενος, αυξάνεται στις 800.000 ευρώ για τις περιφέρειες της Αττικής, της Θεσσαλονίκης ,της Μυκόνου, της Σαντορίνης και των νησιών με πληθυσμό μεγαλύτερο από 3.100 κατοίκους.

Φάμελλος: Αλαλούμ με τα POS

Αλαλούμ με το μέτρο διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, εντοπίζει ο Σωκράτης Φάμελλος, καθώς όπως ανέφερε επί δύο χρόνια το μέτρο πήγαινε από αναβολή σε αναβολή.

«Και σήμερα οι επαγγελματίες από την παροχή υπηρεσιών μέχρι τα τεχνικά επαγγέλματα αλλά και τις λαϊκές αγορές, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με την κυρία δυσλειτουργία να εντοπίζεται στις Τράπεζες», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Αριστερά: Καταθέτει τροπολογία για τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»

Βορίδης για Τέμπη: «Αβάσιμη η κατηγορία για 57 δολοφονίες επειδή ένας υπουργός παρέτεινε μια σύμβαση» (videos)

«Κόσμος»: Οι δασικές πυρκαγιές ήδη ξεκίνησαν – Η αντιπυρική περίοδος να ξεκινά από τις 25 Μάρτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32