search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 14:44
MENU CLOSE

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους μετά το σοκαριστικό ηχητικό – Zητούν παραίτηση Χρυσοχοΐδη

03.04.2024 20:36
astynomia new

Αποτυχία στη κυβέρνηση για την ασφάλεια των πολιτών καταλογίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την άγρια δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, όπου είχε καταφύγει ζητώντας προστασία που τελικά δεν έλαβε και τις καρατομήσεις στη συνέχεια από την ΕΛΑΣ.

Νωρίτερα, με το επιχείρημα ότι η υιοθέτηση των τροπολογιών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς θα εξυπηρετούσε όρους επικοινωνίας και όχι ουσίας η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα να έχουν οι δολοφονίες γυναικών να έχουν άλλη αντιμετώπιση, κάνοντας ορατή την έμφυλη διάσταση.

Αγανάκτηση κι αποτροπιασμό εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποκάλυψη της συνομιλίας που είχε η δολοφονημένη 28χρονη στους Αγίους Αναργύρους με μέλος της Άμεσης Δράσης όταν ζήτησε βοήθεια κι ένα περιπολικό να την μεταφέρει στο σπίτι της.  Η απάντηση που έλαβε, σύμφωνα με τα σοκαριστικά ηχητικά ντοκουμέντα, ήταν: «Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί».

«Η στάση αυτή των στελέχη της ΕΛ.ΑΣ αποδεικνύει αδιάψευστα πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει αντιληφθεί πως το πραγματικό πρόβλημα στην Ελληνική Αστυνομία δεν είναι «αριθμητικό», αλλά αφορά την κατάρτιση, την εκπαίδευση και τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται. Είναι απορίας άξιον που ο κ. Χρυσοχοΐδης, ακόμη και μετά από αυτή την αποκάλυψη, βρίσκεται στη θέση του. Ούτε ο πρωθυπουργός θέλησε να τον αποπέμψει, ούτε ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να υποβάλλει την παραίτηση του.  Είναι απορίας άξιον πως η κυβέρνηση απέρριψε ξανά την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία».” αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών» επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρει η κυβέρνηση «διαφημίζει» μέτρα για τη βία κατά των γυναικών και δεν έχει προβεί στο αυτονόητο: «την κατάλληλη εκπαίδευση των αστυνομικών και την ενίσχυση των υπηρεσιών», αναφέρει και επισημαίνει πως «η βαριά εγκληματικότητα γιγαντώνεται και οι πολίτες δεν νιώθουν ασφάλεια ούτε στις γειτονιές τους».

Αφορμή για την έδωσαν «οι αποκαλύψεις που διαδέχονται τη στυγερή γυναικοκτονία έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων κι είναι ανατριχιαστικές και εξοργιστικές», όπως σημείωνεται στην ανακοίνωση.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει την αποστροφή «το περιπολικό δεν είναι ταξί» του τηλεφωνητή της ‘Αμεσης Δράσης σε συνέχεια της αδράνειας των αξιωματικών στο Α.Τ. απέναντι στην 28χρονη Κυριακή που αναζήτησε ασφάλεια και προστασία από τον δολοφόνο της, είναι γροθιά στο στομάχι.

«Ας μην αναζητούν άλλοθι  για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα σε πρωτόκολλα ενεργειών και επιχειρησιακούς κανονισμούς, που η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ερμηνεύει κατά το δοκούν», τονίζει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού σε ειδική εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο

Ενημέρωση για «email gate» και υποκλοπές ζήτησε από την ΑΔΑΕ ο Κασσελάκης – «Ποιος έδωσε τα προσωπικά δεδομένα και πού διέρρευσαν»

Άδωνις Γεωργιάδης για νέα γυναικοκτονία: Να μην κάνουμε ένα περιστατικό σημαία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 14:44