search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 21:33
MENU CLOSE

Απορρίφθηκαν οι τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς για τις γυναικοκτονίες

03.04.2024 16:57
agioi-anargiroi_0204_1920-1080_2_new

Με το επιχείρημα ότι η υιοθέτηση των τροπολογιών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς θα εξυπηρετούσε όρους επικοινωνίας και όχι ουσίας η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα να έχουν οι δολοφονίες γυναικών να έχουν άλλη αντιμετώπιση, κάνοντας ορατή την έμφυλη διάσταση.

«Έχουμε πλήρη κάλυψη ρυθμίσεων και διατάξεων», ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη για να προσθέσει ότι ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει την ύψιστη τιμωρία  για τις ανθρωποκτονίες. Η κ. Ζαχαράκη κάλεσε τα κόμματα να απέχουν από τη δημιουργία εντυπώσεων για μικροπολιτική διαχείριση

«Αμύνεστε σθεναρά», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος και τόνισε ότι τέτοια εγκλήματα έχουν ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Για παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών έκανε λόγο ο Δημήτρης Μάντζος από το ΠΑΣΟΚ απορρίπτοντας την κριτική περί μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, προτείνοντας διακομματικό διάλογο για το σοβαρό αυτό θέμα.

«Θέλετε σιωπή νεκροταφείου, όποιος σας κάνει κριτική είναι μικροπολιτική; Σοβαρά;», ήταν το ερώτημα που έθεσε προς τα έδρανα της κυβέρνησης ο Νάσος Ηλιόπουλος από τη Νέα Αριστερά, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι με τον νόμο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια εγκλώβισε χιλιάδες γυναίκες σε κακοποιητικό περιβάλλον.

«Αν λέτε ότι δεν υπάρχει έγκλημα με έμφυλη διάσταση,τότε να καταργήσετε και το έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα», είπε, ενώ ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ υποστήριξε ότι τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα επαναλαμβάνονται τόσο στις χώρες που υπάρχει ο όρος γυναικοκτονία , όσο και σε αυτές που δεν υπάρχει. Τάχθηκε πάντως, υπέρ της ενίσχυσης του νομικού πλαισίου στην κατεύθυνση οι δράστες να τιμωρούνται χωρίς να υπάρχουν παραθυράκια μείωσης της ποινής τους. 

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού σε ειδική εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο

Ενημέρωση για «email gate» και υποκλοπές ζήτησε από την ΑΔΑΕ ο Κασσελάκης – «Ποιος έδωσε τα προσωπικά δεδομένα και πού διέρρευσαν»

Άδωνις Γεωργιάδης για νέα γυναικοκτονία: Να μην κάνουμε ένα περιστατικό σημαία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 21:33