search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:25
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Το ψέμα Μπάιντεν στην εκδήλωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας – Πώς έμπλεξε την Ελλάδα με την Κίνα (video)

05.04.2024 11:53
biden_new

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε ένα ψέμα, που φαίνεται πως του αρέσει, ότι ταξίδεψε 17.000 μίλια μαζί με τον Κινέζο πρόεδρο -στη διάρκεια της εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας– και ξαναείπε ένα ανέκδοτο, μπλέκοντας την Ελλάδα με την Κίνα.

Ο 81χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε συγκεκριμένα: «Με ρώτησε κάποτε ο (Κινέζος πρόεδρος) Σι Ζινπινγκ και ταξίδεψα μαζί του 17.000 μίλια, βρισκόμασταν στο θιβετιανό οροπέδιο. Με κοίταξε και είπε “μπορείς να  ορίσεις την Αμερική;”. Θα μπορούσα να πω το ίδιο πράγμα αν με ρωτούσε να ορίσω την Ελλάδα. Είπα “ναι”, μία λέξη και το εννοώ ειλικρινά, είναι καταγεγραμμένο, είπα “πιθανότητες“».

Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει επαναλάβει αυτόν τον ισχυρισμό, που του έδωσε τον τίτλο του «ατέλειωτου Πινόκιο» από την Washington Post. Η αμερικανική εφημερίδα έχει χαρακτηρίσει «ψευδείς ή παραπλανητικές» αυτές τις δηλώσεις, σημειώνοντας ότι «επαναλαμβάνονται τόσο συχνά που έγιναν ένα είδος προπαγάνδας».

Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει επαναλάβει το αφήγημα ότι έκανε 17.000 μίλια μαζί με τον πρόεδρο Σι για να τονίσει τη δουλειά που έχει γίνει στις σινο-αμερικανικές σχέσεις. Ο Λευκός Οίκος ουδέποτε έχει εξηγήσει πως προκύπτει αυτός ο αριθμός.

Ωστόσο αυτή δεν ήταν η μοναδική γκάφα του προέδρου Μπάιντεν στην εκδήλωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Κάποια στιγμή ήθελε να αναφερθεί στην προεδρία Ομπάμα, αλλά αντί για το όνομα του Ομπάμα είπε «διοίκηση Ο Μπάιντεν», γεγονός που προκάλεσε θυμηδία στο ακροατήριό του.

Αυτές οι δύο γκάφες είναι οι τελευταίες μιας σειράς περιστατικών που έχουν εγείρει ερωτήματα για τη διανοητική κατάσταση του προέδρου Μπάιντεν.

Ερωτήματα τα οποία επιχείρησε να διασκεδάσει στην ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους, όπου ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε: «Μου λένε πως είμαι μεγάλος. Νέος ή μεγάλος, αυτό που ξέρω είναι τι διαρκεί. Η ίδια η ιδέα της Αμερικής είναι ότι όλοι γεννηθήκαμε ίσοι».

Πάντως μια πρόσφατη δημοσκόπηση της DailyMail.com έδειξε ότι μόνο το 38% των Αμερικανών ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο Τζο Μπάιντεν θα είναι εν ζωή στο τέλος της θητείας του αν επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Βολιβία: 14 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό – Δύο τραυματίες (video)

Γάζα: Στην Αίγυπτο ο διευθυντής της CIA για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός – «Πράσινο φως» για παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας (video)

Γιατί ο Μακρόν τροφοδοτεί ανησυχίες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:20