search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:31
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Τα μηνύματα Ανδρουλάκη στην Κεντρική Επιτροπή – Όλοι οι υποψήφιοι που θα ανακοινώσει 

07.04.2024 07:00
androulkakis nikos

Με ανεβασμένο ηθικό μετά και τις τελευταίες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή αλλά και με το αρνητικό κλίμα των δημοσκοπήσεων αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. 

Το μήνυμα Ανδρουλάκη 

Η αλήθεια είναι ότι η εκτίμηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ πως η πρόταση δυσπιστίας, η συζήτηση στη Βουλή, αλλά και οι παραιτήσεις των Υπουργών Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου θα έφερναν δημοσκοπικούς καρπούς δεν επιβεβαιώθηκε. Ωστόσο, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για ενημέρωση του Νίκου Ανδρουλάκη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων καλλιεργεί ένα νέο κλίμα στην Χαριλάου Τρικούπη, καθώς όπως σημειώνουν το “κράτος δικαίου κέρδισε το παρακράτος”.

Στη σημερινή συνεδρίαση του μεγαλύτερου οργάνου του κόμματος αναμένεται ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να επιτεθεί στην κυβέρνηση τόσο για τις μεθοδεύσεις στο θέμα των παρακολουθήσεων, όσο και στην «συγκάλυψη» που συντελείται στο θέμα του δυστυχήματος των Τεμπών. 

Όλα αυτά την ώρα που η στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη δεν είναι άλλη από το να παρουσιαστεί το ΠΑΣΟΚ ως το μοναδικό αντιπολιτευόμενο κόμμα του προοδευτικού χώρου, το οποίο μπορεί να αποτελέσει απειλή και στρατηγικό αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας.  

Εκτός από την κυβέρνηση, από κοντά στην επιθετική γραμμή βρίσκεται και ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, την Παρασκευή και με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ, τα δύο κόμματα ήρθαν στην μεγαλύτερη σύγκρουση από την περίοδο που ο Στέφανος Κασσελάκης ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος. Και οι δύο παρατάξεις σήκωσαν πολύ ψηλά την επιθετική του ρητορική. 

Όλα τα ονόματα που θα ανακοινώσει 

Ένα από τα κεντρικά πολιτικά μηνύματα του Ανδρουλάκη στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είναι πως «εάν ο ελληνικός λαός εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ ως την ισχυρή, αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, όλα θα αλλάξουν ραγδαία την επόμενη κιόλας ημέρα». 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει τη στρατηγική του κόμματος για τις ευρωκάλπες, οι οποίες είναι οι πιο σημαντικές – από τότε που ανέλαβε την ηγεσία – για το μέλλον του κόμματος

Στην Κεντρική Επιτροπή θα παρουσιαστούν και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο του κόμματος. Αυτά τα πρόσωπα είναι οι ήδη ανακοινωθέντες: Νίκος Παπανδρέου, Γιάννης Μανιάτης, Κώστας Τσουκαλάς, Κώστας Χρυσόγονος, Όλγα Μαρκογιαννάκη, Ρόζα Βρεττού, Ηλίας Κικίλιας, Παναγιώτης Δημόπουλος, Μαρία Δαφέρμου. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται να ανακοινωθούν: Γιάννης Κουράκης, Δανάη Τσάκαλου, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Τσούμας, Σάκης Αρναούτογλου, Λευτέρης Καρχιμάκης, Βασίλης Σκουντής, Παναγιώτης Γκανιάτσος, Έφη Κουτεντάκη, Χριστίνα Αλίρη, Χριστίνα Φοροπούλου, Μαριζέτα Αντωνοπούλου. 

Υποψήφιοι θα είναι ακόμη ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος θα ανακοινωθεί σήμερα ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του αγωνιστή της Δημοκρατίας Γρηγόρη Λαμπράκη (ήταν υποψήφιος και στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές), ενώ κοντά στην υποψηφιότητά του με το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Θοδωρή Ζαγοράκη δεν αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα αλλά οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον αρχηγό της εθνικής (για την υποψηφιότητα του οποίου πρώτο έγραψε το topontiki.gr) να έχει δώσει τα χέρια με τον Νίκο Ανδρουλάκη. 

Στην Κεντρική Επιτροπή θα ανακοινωθούν τρεις επιτροπές για τις ευρωεκλογές: το πολιτικό κέντρο, η οργανωτική και η επιτροπή επικοινωνίας. 

Διαβάστε επίσης:

Ο Σκέρτσος, το άρθρο 16 και το ΠΑΣΟΚ

ΝΔ: Με διαπίστευση το «κομματόσκυλο» στο συνέδριο

Έλενα Ακρίτα: Ένας πνευματικός θησαυρός 100.000 βιβλίων αναζητά επειγόντως νέα στέγη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:30