search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 05:30
MENU CLOSE

Ο Σκέρτσος, το άρθρο 16 και το ΠΑΣΟΚ

06.04.2024 18:35
skertsos_nd

Με αφορμή την ψήφιση από την κυβέρνηση της ίδρυσης μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ και στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε ως «εμβληματική μεταρρύθμιση», ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, έκανε μια… βόλτα στο παρελθόν, στην ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ.

Όπως είπε, «το 2006 και το 2007 ως νέος συνεργάτης τότε του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που ήταν τομεάρχης παιδείας του ΠΑΣΟΚ, να δίνουμε τη μάχη για την αλλαγή του άρθρου 16, στηρίζοντας την πρόταση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τη συνταγματική αναθεώρηση. Το κάναμε διότι ήταν το εθνικά σωστό και αναγκαίο. Και διότι σε τέτοιες στρατηγικού χαρακτήρα επιλογές οι πολιτικές συναινέσεις μεταξύ των κομμάτων είναι αναγκαίες. Το ΠΑΣΟΚ προς απογοήτευσή μου δυστυχώς τότε φοβήθηκε και έκανε πίσω. Δεν στήριξε αυτή την ιστορική αλλαγή».

Ο υπουργός σημείωσε ότι «το μάθημα που πήρα εκείνη την περίοδο ήταν διπλό: άλλο να είσαι μεταρρυθμιστής στα λόγια και άλλο στην πράξη. Δεν αρκεί μόνο να λες με αυταρέσκεια ότι έχεις τις κατάλληλες ιδέες για να πηγαίνει η χώρα μας μπροστά. Πρέπει να το αποδεικνύεις καθημερινά και έμπρακτα ακόμη και με κόστος» και εξήγησε ότι η πολιτική συμπόρευση που ακολούθησε στα χρόνια της κρίσης υπό τη συγκυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Βενιζέλου έκαναν ακόμη πιο σαφές στο μυαλό του ότι η ΝΔ είναι η μεγάλη παράταξη της ευθύνης και της συνέπειας μπροστά στα δύσκολα.

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Με διαπίστευση το «κομματόσκυλο» στο συνέδριο

Έλενα Ακρίτα: Ένας πνευματικός θησαυρός 100.000 βιβλίων αναζητά επειγόντως νέα στέγη

Τι λέει η ΝΔ για ΣτΕ και Ανδρουλάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42