search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:52
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Η απόφαση του ΣτΕ για το flyover αναδεικνύει ότι η μόνη πρόταση είναι να σταματήσει το έργο

09.04.2024 18:26
kke-new

Η απόφαση του ΣτΕ, που με προσωρινή του διαταγή αναστέλλει την πρόοδο κάθε εργασίας για την κατασκευή του flyover περιφερειακού στη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύει ότι η μόνη ρεαλιστική πρόταση, είναι να σταματήσει εδώ και τώρα το έργο, τονίζει η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

«Η απόφαση του ΣτΕ, που με προσωρινή του διαταγή αναστέλλει την πρόοδο κάθε εργασίας για την κατασκευή του flyover περιφερειακού στη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύει ότι η μόνη ρεαλιστική πρόταση, είναι αυτή που έχει θέσει εδώ και καιρό το ΚΚΕ (και σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου), αλλά και τα σωματεία εργαζομενων, άλλοι φορείς της πόλης. Να σταματήσει εδώ και τώρα το έργο του flyover, να μην υλοποιηθεί με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί, δηλαδή χωρίς μέτρα προετοιμασίας και πραγματικής ενίσχυσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, συνεκτίμηση όλων των επιπτώσεων στην κυκλοφορία, με ΣΔΙΤ που θα χρυσοπληρώσουμε», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στη σχετική ανακοίνωση.

«Σε περίπτωση οριστικής ακύρωσης του έργου», υπογραμμίζεται, «δεν πρέπει να υπάρξει ούτε σκέψη για αποζημίωση της κοινοπραξίας, γιατί είναι συνυπεύθυνη. Οι εργαζόμενοι σε αυτή την περίπτωση να απορροφηθούν σε άλλα έργα της κοινοπραξίας με πλήρη δικαιώματα, αλλά και στην ανάπτυξη έργων κρίσιμης υποδομής για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης». 

Σημειώνεται, δε, ότι «το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι μπροστά για να ακουστεί δυνατά το καθολικό αίτημα όλου του λαού της περιοχής να αναβαθμιστεί πραγματικά το μεταφορικό έργο του ΟΑΣΘ, να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του ΜΕΤΡΟ, να επανεξεταστούν όλες οι εναλλακτικές για την αναβάθμιση της Εσωτερικής Περιφερειακής η οποία είναι απαραίτητη».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Τιτάνιο έργο η οικοδόμηση του νέου ΕΣΥ, αλλάζει βήμα-βήμα

Τα μαζεύει ο Παρασκευαΐδης μετά το «φάουλ» για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Τώρα λέει πως διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του

Βουλή: Κόντρα για την ελληνική μουσική σε ραδιόφωνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:52