search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:38
MENU CLOSE

Flyover: «Tο έργο ξεκίνησε δίχως να έχουν κατατεθεί τρεις απαραίτητες μελέτες»

10.04.2024 19:06
FLYOVER

Το απίστευτο αλαλούμ και την προχειρότητα σχετικά με την κατασκευή του Flyover στη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισαν κάτοικοι και φορείς, που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου μετά την απόφαση του ΣτΕ για προσωρινό «πάγωμα» των εργασιών.

Σύμφωνα με όσα είπε ο νομικός εκπρόσωπος του Συνδέσμου Κατοίκων Κωνσταντινοπουλιτών, Αλέξης Αδαμίδης, μόλις χθες κατέληξε το ελληνικό δημόσιο ποιο είναι τελικά το αρμόδιο υπουργείο καθώς ενώ τη σύμβαση έχει επεξεργαστεί και υπογράψει προϊστάμενος υπηρεσίας του υπουργείου Υποδομών, ενώ τον φάκελο σχετικά με κατασκευή του Flyover έπρεπε να καταθέσει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Κατέληξαν χθες ότι αρμόδιο είναι το υπουργείο περιβάλλοντος. Δεν είχαν δηλαδή μέχρι λίγες μέρες πριν το δικαστήριο καταλήξει ποιο είναι το αρμόδιο υπουργείο για να καταθέσει φάκελο» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ενώ απαντώντας σε ερώτημα περί καθυστερήσεων με ευθύνη όσων καταφεύγουν στη δικαιοσύνη, τόνισε ότι το ελληνικό Δημόσιο είχε δικαίωμα να καταθέσει φάκελο στο ΣτΕ και να μη χρειαστεί να διακοπούν προσωρινά οι πρόδρομες εργασίες κατασκευής από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Ο κ. Αδαμίδης αναφέρθηκε ακόμη και στην προχειρότητα στο σχεδιασμό του έργου, καθώς ξεκίνησε δίχως να έχουν κατατεθεί τρεις απαραίτητες μελέτες: Η οριστική κυκλοφοριακή μελέτη, η μελέτη οδοποιίας και η μελέτη στατικότητας.

Οι μελέτες αυτές, όπως τόνισε, «θα έπρεπε να έχουν κατατεθεί πριν τον Νοέμβριο που ξεκίνησε το έργο και όχι το πρώτο 6μηνο του 2024, όπως έχουν διαμηνύσει οι αρμόδιοι».

«Η αναστολή των εργασιών και η όποια καθυστέρηση προόδου και όποια άλλη επιβάρυνση δημιουργηθεί στον κόσμο και στους οδηγούς δεν αφορά πράξεις των αιτούντων αλλά είναι αποκλειστικά υπαιτιότητα του αρμόδιου υπουργείου που δεν κατέθεσε τον φάκελο» τόνισε ο νομικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι η καθυστέρηση των έργων είναι ένα ζήτημα «που θα πρέπει να τεθεί σε αυτούς που έχουν συντάξει ένα πρόχειρα μελετημένο έργο, σε αυτούς που έχουν υπογράψει μία σύμβαση τον Δεκέμβριο του 2022, θυμίζω ότι αρμόδιος υπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, για να μην το ξεχνάμε και αυτό».

«Επίσης την ερώτηση (σ.σ. θα πρέπει να απαντήσουν) γιατί αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα έργο εκατομμυρίων χωρίς να έχουν διασφαλίσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την ασφαλή κίνηση οχημάτων εκτάκτων αναγκών όπως πυροσβεστικά, περιπολικά, ασθενοφόρα ΙΧ γιατρών που καλούνται να ανταποκριθούν σε συμβάντα είτε στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου, Παπανικολάου, 424 είτε σε οποιονδήποτε άλλο πολίτη».

Διαβάστε επίσης:

Κερατσίνι: Συνελήφθησαν πέντε μαθητές μετά από συμπλοκή

Ο μητροπολίτης Ξάνθης προσπάθησε να ακυρώσει metal συναυλία – «Αποτελεί βλασφημία της πίστεως» (Video)

Νικόλαος Κλείτος: Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ – Η ανάρτηση της κόρης του Λίνας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:38