search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:20
MENU CLOSE

Ο μητροπολίτης Ξάνθης προσπάθησε να ακυρώσει metal συναυλία – «Αποτελεί βλασφημία της πίστεως» (Video)

10.04.2024 14:53
synaylia-new

Μια metal συναυλία στην πόλη του επιχείρησε να ακυρώσει ο μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Ο λόγος που προκάλεσε την οργή του μητροπολίτη δεν είναι άλλος από το όνομα του συγκροτήματος, Rotting Christ, (Σάπιος Χριστός) του οποίου ηγείται ο Σάκης Τόλης.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις του μητροπολίτη, οι ιθύνοντες του κλαμπ που θα εμφανιζόταν ο Σάκης Τόλης δεν ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία και τελικά η μουσική βραδιά εξελίχθηκε ως είχε κανονιστεί.

Αιχμές μητροπολίτη για τους ιδιοκτήτες του συναυλιακού χώρου

Μετά τη συναυλία, η Μητρόπολη Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποίησε στο ποίμνιό της πως προσπάθησε να ακυρώσει την εμφάνιση, χωρίς να τα καταφέρει.

Άφησε δε, σαφείς αιχμές για τους ιδιοκτήτες του συναυλιακού χώρου, υποστηρίζοντας ότι με την απόφασή τους να επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί η συναυλία, αποστασιοποιούνται από την εκκλησία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης

«Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου ενημερώνει τους πιστούς Χριστιανούς για τις ενέργειες του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ.κ. Παντελεήμονος σχετικά με την πρόσφατη μουσική εκδήλωση των SAKIS, TOLIS +613, οι οποίοι συμμετέχουν και στο συγκρότημα Rotting Christ, που έλαβε χώρα στην επιχείρηση “ΜΙΣΙΡΛΟΥ”. Ο Σεβασμιώτατος εγκαίρως κάλεσε στο γραφείο τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης και ζήτησε τη ματαίωση της εν λόγω εκδηλώσεως, διότι αποτελεί βλασφημία της πίστεως, και μάλιστα απέστειλε και σχετική επιστολή επί το επισημότερον. Η εκδήλωση δυστυχῶς πραγματοποιήθηκε. Η Ιερά Μητρόπολη εκφράζει τη λύπη της και καταδικάζει την ενέργεια. Οι εν λόγω κύριοι υιοθετούντες τις περί Χριστού απόψεις του συγκροτήματος αποστασιοποιούνται από την Εκκλησία», αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν έχουν υπάρξει και άλλες εκκλησιαστικές αντιδράσεις για συναυλίες του εν λόγω συγκροτήματος στη χώρα, με κάποιες από αυτές να έχουν, μάλιστα, ακυρωθεί.

Διαβάστε επίσης

Νικόλαος Κλείτος: Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ – Η ανάρτηση της κόρης του Λίνας

Θεσσαλονίκη: Εντός Μαΐου τα πρώτα δρομολόγια των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ

Τραγωδία στη Χίο: Τρία κοριτσάκια 4, 7 και 10 ετών νεκρά στο νέο ναυάγιο με μετανάστες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:19