search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:34
MENU CLOSE

Επίθεση Φάμελλου στην κυβέρνηση για θέματα υγείας: «Μετατρέπετε τους ασθενείς σε πελάτες»

11.04.2024 14:28
famellos_1104_1460-820_new

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για ζητήματα υγείας εξαπέλυσε ο Σωκράτης Φάμελλος. «Μετατρέπετε τους ασθενείς σε πελάτες», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του πρωθυπουργού στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 για τα απογευματινά χειρουργεία, ο κ. Φάμελλος ανέφερε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως θα αναζητηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. «Δεν είναι μόνον αναξιόπιστος, είναι και ψεύτης», είπε και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για αξιοπρεπή και ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ένα ποιοτικό ΕΣΥ, με νέες σύγχρονες δομές και εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων.

«Στις επερχόμενες ευρωεκλογές οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ άλλων και ποια υγεία και ποιο σύστημα υγείας θέλουν, θέλουμε το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της ΝΔ, το μοντέλο της πλήρους ιδιωτικοποίησης της υγείας ή το μοντέλο του ανθρωποκεντρικού δημοσίου, δωρεάν συστήματος υγείας; Θέλουμε την παράδοση του ΕΣΥ στους ιδιώτες ή θέλουμε το ΕΣΥ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που θέτει ως βασικό στόχο την πλήρη καθολική δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με σκοπό τη μείωση των ανισοτήτων;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: 

«Η αναμόρφωση του ΕΣΥ, η δωρεάν και καθολική πρόσβαση των πολιτών, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, μπορεί να γίνει πράξη μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που πιστεύει στο ισχυρό κοινωνικό κράτος. Υπάρχουν λοιπόν και λόγοι υγείας για τους οποίους απαιτείται η πολιτική ανατροπή, η ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ο κ. Φάμελλος, στρέφοντας τα πυρά του στον υπουργό Υγείας, είπε πως «επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος», καθώς στο παρελθόν, την περίοδο 2013-2014 πέρασε μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

Δόμνα Μιχαηλίδου: Όσοι χρωστούν πάνω από 100 ευρώ δεν θα έχουν ασφαλιστική ικανότητα (videos)

Σδούκου: «Απαραίτητη η ενεργειακή διαφοροποίηση – Μέτρα για την προέλευση του φυσικού αερίου από την ΕΕ»

Αλέξης Τσίπρας στο Φόρουμ των Δελφών: «Οι ευρωεκλογές κίνδυνος για τον Μητσοτάκη και ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ» (Live)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:34