search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:34
MENU CLOSE

Γάζα: H στιγμή που ο ηγέτης της Χαμάς μαθαίνει για τη δολοφονία 3 γιων και 4 εγγονών του από το Ισραήλ (video)

11.04.2024 10:09
xamas_new

Στην ανακοίνωση ότι τρεις γιοι και τέσσερα εγγόνια του ηγέτη της Ισμαήλ Χανίγια, σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό στον καταυλισμό προσφύγων Σάτι, προχώρησε την Τετάρτη (10/4) η Χαμάς.

Η στιγμή που ο ηγέτης της Χαμάς μαθαίνει για την δολοφονία τους έχει αποτυπωθεί στην κάμερα του Αλ Τζαζίρα του Κατάρ.

«Ευχαριστώ τον Θεό για την τιμή που μας έκανε να γίνουν μάρτυρες οι τρεις γιοι μου και ορισμένα από τα εγγόνια μου», δήλωσε ο Χανίγια, ο οποίος έχει την έδρα του στη Ντόχα.

Παράλληλα, τόνισε πως το συγκεκριμένο γεγονός δεν πρόκειται να κάμψει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, ούτε θα αλλάξει τη στάση και τις θέσεις του στις συνομιλίες για να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή εναντίον των τριών γιων του Χανίγια, τα οποία περιέγραψε ως μέλη του στρατιωτικού βραχίονα «της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

Ο Ισμαήλ Χανίγια, που εξελέγη πρόεδρος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς του 2017, ζει μεταξύ του Κατάρ και της Τουρκίας.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε χθες (10/4) τα συλλυπητήριά του, όπως και ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί και ο δεύτερος τη τάξει της λιβανικής Χεζμπολάχ, ο Ναΐμ Κάσεμ, που επικοινώνησαν μαζί του, σύμφωνα με το κίνημά του.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Τουλάχιστον 8 νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο ανοιχτά της Λαμπεντούζα

Γάζα – Διαβεβαιώσεις Μπάιντεν προς Ισραήλ: Η υποστήριξή μας είναι «αλύγιστη» μετά τις απειλές του Ιράν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο – Στόχοι ήταν υποδομές της περιοχής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:31