search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:11
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Τα σκληρά διλήμματα Ανδρουλάκη και η «σύγκριση» με Κασσελάκη 

11.04.2024 07:57
androulakis

Debate από τους πολιτικούς του αντιπάλους ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη χθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι είναι έτοιμος για την κρίσιμη κάλπη των Ευρωεκλογών από την μία αλλά και ότι θα συνεχίσει τον διμέτωπο αγώνα από την άλλη.

Σκληρά διλήμματα 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως είναι φυσικό, θεωρεί προνομιακό πεδίο μία ενδεχόμενη τηλεοπτική αναμέτρηση απέναντι στους δύο του αντιπάλους για τα ευρωπαϊκά θέματα, καθώς υπήρξε ευρωβουλευτής για περίπου οκτώ χρόνια. 

«Εάν μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, θα έχει μία σοβαρή αξιόπιστη αντιπολίτευση για να μαζευτεί η αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας, η διαφθορά, η ατιμωρησία και οι αδικίες που παράγουν οι πολιτικές της και είναι κρίσιμο σε ευρωπαϊκό επίπεδο να ενισχυθούν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες, που είναι υπέρ των μόνιμων χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, για τη μείωση των ανισοτήτων και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας», ανέφερε στη συνέντευξη του στον Alpha. 

«Απευθύνω την πρόταση σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων να γίνει debate με τους όρους των εθνικών εκλογών, για να καταλάβει ο ελληνικός λαός ποιον αξίζει να εμπιστευθεί για να πετύχει όσο γίνεται περισσότερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

«Σύγκριση» με Κασσελάκη 

Πολύ σύντομα ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να βάλει στο τραπέζι και τη σύγκριση του ιδίου με τον Στέφανο Κασσελάκη ως προς το ποιος πρέπει να είναι ο αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκης. «Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει στο να έχει αντίπαλο τη συνωμοσιολογία, την τοξικότητα, τη διχόνοια, κόμματα τα οποία δεν του ασκούν ισχυρή αντιπολίτευση, διότι αυτό τον βολεύει. Ξέρετε γιατί δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ δεύτερο; Θέλω να σκεφτεί ο ελληνικός λαός μετά από ποιου κόμματος πρωτοβουλία επήλθαν οι μεγαλύτερες ήττες του κ. Μητσοτάκη» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. 

Με αφορμή την κριτική που δέχεται για την συμμετοχή του Θοδωρή Ζαγοράκη στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος απάντησε κάνοντας επίθεση τόσο στην Νέα Δημοκρατία όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Τιμώ τον Πύρρο Δήμα γιατί έκλαψε όλη η Ελλάδα από τον αγώνα του. Τιμώ τον Θοδωρή Ζαγοράκη διότι ήταν ο αρχηγός της μεγαλύτερης εθνικής επιτυχίας του ποδοσφαίρου. Τιμώ όλους αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί με βρίσκουν αντίθετο. Ακούω και από τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρούν. Από αυτούς που είχαν συγκυβερνήσει όχι με τη Δεξιά αλλά με την άκρα Δεξιά. Τους ενοχλεί που ένας ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ; Μα, αυτοί πήραν τον αρχηγό τους από τη Νέα Δημοκρατία. Ένας οπαδός του κ. Μητσοτάκη και υποψήφιος υπουργός της Νέας Δημοκρατίας έγινε αρχηγός του. Γιατί, λοιπόν, τέτοια υποκρισία;»

Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη και την πρόταση του για διεθνείς παρατηρητές: «Ο κ. Κασσελάκης είπε μία σαχλαμάρα, τη μάζεψε μετά από μερικές ώρες. Για μένα η πολιτική του lifestyle είναι δώρο στη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη. Εγώ κάνω θεσμική, αξιόπιστη, στιβαρή αντιπολίτευση. Αυτός ο αγώνας της θεσμική αντιπολίτευσης έφερε την απόφαση του ΣτΕ και όχι οι επικοινωνιακοί ακροβατισμοί».

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας για Παναθηναϊκό: Τα… παράπονα για τη διαιτησία

To Flyover θυμίζει… Μετρό Θεσσαλονίκης -9 στους 10 κατοίκους θεωρούν το έργο περιττό ή ότι θα καθυστερήσει υπερβολικά

Ζαγοράκης: «Ας ενημερωθεί πρώτα ο Νικήτας Κακλαμάνης για το τι έχει συμβεί – Στο Ευρωκοινοβούλιο φοράς τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:00