ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:50
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων από την ΚΟ για την ιδιωτικοποίηση των μετοχών του ΤΧΣ στις τράπεζες

12.04.2024 14:08

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) για να έρθουν στη Βουλή οι εκθέσεις διάθεσης και η στρατηγική ιδιωτικοποίησης των μετοχών του δημοσίου στις τράπεζες, που οδηγούν σε ζημιά 40 δισ. ευρώ, καταθέτει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ κατείχε το 8,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank, το 1,4% της Eurobank, το 40,39% της Εθνικής Τράπεζας και το 27% της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία πωλήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο, εκτός από ένα ποσοστό 18% της Εθνικής, το οποίο παραμένει στο ΤΧΣ μέχρι να εκποιηθεί.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αιτείται την κατάθεση:

  1. Της στρατηγικής ιδιωτικοποίησης των μετοχών του ΤΧΣ στις τέσσερις τράπεζες, με αφαίρεση των εμπιστευτικών στοιχείων, τα οποία αφορούν στην υπολειπόμενη αποεπένδυση της Εθνικής Τράπεζας.
  2. Τις εκτιμήσεις διάθεσης των μετοχών, για κάθε μία από τις διαθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και σε δεύτερο χρόνο την έκθεση για την διάθεση του υπολοίπου 18% της Εθνικής.
  3. Τα στοιχεία του κόστους των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών των διαθέσεων και τους όρους και τις διαδικασίες του χρηματοοικονομικού συμβούλου που επιλέχθηκε να τις πραγματοποιήσει.

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα Πολάκη – Θεμιστοκλέους στη Βουλή για τα απογευματινά χειρουργεία

Προκριματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώνεται η παρουσίαση των υποψηφίων – Ομιλία Κασσελάκη απόψε στη Νέα Σμύρνη

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τουσκ στη Βαρσοβία: Οι κοινές δηλώσεις (Live)

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:50
Exit mobile version