search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 05:07
MENU CLOSE

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης εξήγγειλε έργα για τη Θεσσαλονίκη που ο ίδιος «πάγωσε»

20.05.2024 17:22
FAMMELOS2
Eurokinissi

«Μετά από 5 χρόνια στασιμότητα και κοροϊδία για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης έρχεται να εξαγγείλει τα έργα που ο ίδιος πάγωσε», σχολιάζει ο Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας ότι «όλα αυτά οι πολίτες τα γνωρίζουν και θα στείλουν το λογαριασμό στις ευρωεκλογές».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ειδικότερα ότι:

«-Οι επεκτάσεις του Μετρό στα δυτικά πάγωσαν με επιλογή της κυβέρνησης ΝΔ το 2019 παρότι είχαν δρομολογηθεί οι πρόδρομες εργασίες (αρχαιολογικά, γεωτεχνικά, δίκτυα, παρακάμψεις) σε Επτάλοφο, Μενεμένη, Κορδελιό, Εύοσμο, Ηλιούπολη, Σταυρούπολη, Πολίχνη, Νεάπολη και σύνδεση με νοσοκομεία.

-Το 2019 επίσης αποφασίστηκε από την κυβέρνηση ΝΔ να μην τελειώσει η βασική γραμμή του Μετρό το 2020 αλλά να γίνει απόσπαση των αρχαίων της Βενιζέλου και να έχουμε τουλάχιστον 4 χρόνια καθυστέρηση με επιπλέον αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ στον ανάδοχο.

κυκλοφοριακή μελέτη σαφώς είναι χρήσιμη αλλά έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν εξαγγελθεί το fly over, όπως έπρεπε να έχει ξεκινήσει το Μετρό και να υπάρχει εξωτερικός δακτύλιος και όχι η πόλη να έχει καταδικασθεί σε ένα έμφραγμα για 4 χρόνια και να πληρώνουμε ήδη αποζημιώσεις για καθυστερήσεις στον ανάδοχο του fly over, ενός έργου που θα κοστίσει στους φορολογούμενους πάνω από 1,5 δισ. ευρώ.

-Τα αναγκαία ηλεκτρικά λεωφορεία παραδίδονται με πολλά χρόνια καθυστέρηση, εφόσον η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επέλεξε να ακυρώσει το διαγωνισμό προμήθειας τους, που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019 και να αρχίσει η παράδοσή τους με 4 χρόνια καθυστέρηση.

-H χώρα μας έχει ήδη καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση των ορίων αέριας ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη (και στην Αθήνα)».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Πέντε νέα σποτ από τον Κασσελάκη για ασφάλεια, υγεία, ακρίβεια, φορολογία και διαφθορά

Ειδική Εκδήλωση στη Βουλή για τη Γενοκτονία των Ποντίων

ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική στην κυβέρνηση για τα περί «εισαγόμενης ακρίβειας» και για τη Συμφωνία των Πρεσπών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16