search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:09
MENU CLOSE

Σοκάρουν τα στοιχεία για τα εργατικά δυστυχήματα: 12 εργάτες νεκροί σε 23 ημέρες

12.04.2024 20:18
ergatiko distixima 98- new

Σοκ προκαλούν τα επίσημα στοιχεία για τα εργατικά δυστυχήματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, μόνο τις τελευταίες 23 ημέρες 12 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ από την αρχή του 2024 συνολικά έχουν σκοτωθεί 31 εργάτες.

Τα νούμερα είναι πράγματι συγκλονιστικά, ωστόσο, όπως καταγγέλλει η ΟΣΕΤΕΕ «δεν λαμβάνονται ιδιαίτερα μέτρα, ούτε αναπτύσσεται ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος για την αντιμετώπιση της κατάστασης».

Η ανακοίνωση της ΟΣΕΤΕΕ:

«Συγκλονίζει το δράμα των εργατικών δυστυχημάτων στη χώρα. 12 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν σε 23 ημέρες.

Αμείωτο παραμένει το δράμα στους εργασιακούς χώρους στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έγκυρη, διαρκή επιστημονική έρευνα της ΟΣΕΤΕΕ, καθώς μόνο το διάστημα των τελευταίων 23 ημερών, από τις 20 Μαρτίου έως σήμερα 12 Απριλίου, 12 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν στους χώρους εργασίας, φτάνοντας τους 31 νεκρούς από την αρχή της χρονιάς για το 2024, με 60 σοβαρά τραυματίες.

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζεται στα οικοδομικά έργα. Ιδιαίτερα υψηλός αριθμός για άλλη μία χρονιά, καθώς αποδεικνύεται ότι κάθε επόμενο τετράμηνο εντός του έτους, δίνει πολλά περισσότερα θανατηφόρα περιστατικά, από το προηγούμενο.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη δίχως όμως να λαμβάνονται ιδιαίτερα μέτρα και δίχως να αναπτύσσεται ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος για την αντιμετώπισή της.

Αντιθέτως το βάρος πέφτει στην αμφισβήτηση των γεγονότων και στο ευπρεπισμό της πραγματικότητας.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδος θα επανέλθουμε με πλαίσιο δράσεων».

Διαβάστε επίσης:

Scorpios Bar: Απέλυσαν την κοπέλα που έγινε viral στο Tiktok

Καιρός: Μίνι καλοκαιράκι με 30άρια το Σαββατοκύριακο και αφρικανική σκόνη – Τι θα γίνει από Δευτέρα

Γυναίκα βρέθηκε νεκρή στον Θερμαϊκό – Βούτηξε στο νερό μπροστά στα μάτια των περαστικών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:08