ΣΑΒΒΑΤΟ 09.08.2025 13:20
MENU CLOSE

«Απάντηση» Μπάιντεν σε Ιράν: «Ακλόνητη η στήριξή μας προς το Ισραήλ» - Η πρώτη ανάρτηση μετά την επίθεση

14.04.2024 02:55

Με ανάρτηση στον λογαριασμό του προέδρου των ΗΠΑ, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά από την στιγμή που ξεκίνησε η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ο Τζο Μπάιντεν λίγο πριν τις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής.

«Μόλις συναντήθηκα με την ομάδα εθνικής ασφαλείας για μια ενημέρωση σχετικά με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ. Η δέσμευσή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ απέναντι στις απειλές από το Ιράν και τους συν αυτώ είναι ακλόνητη» αναφέρει χαρακτηριστικά, απαντώντας στους Φρουρούς της Επανάστασης που προειδοποίησαν τις ΗΠΑ να μείνουν μακριά.

Νέα απειλή για «αναλογική και αμοιβαία απάντηση»

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι οποιαδήποτε απειλή προερχόμενη από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ θα λάβει αμοιβαία απάντηση από την Τεχεράνη, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση λίγες ώρες μετά την εκδήλωση της ιρανικής επίθεσης κατά του Ισραήλ.

«Οποιαδήποτε απειλή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το σιωνιστικό καθεστώς προερχόμενη από οποιαδήποτε χώρα θα έχει ως αποτέλεσμα αναλογική και αμοιβαία απάντηση του Ιράν προς την προέλευση της απειλής», προειδοποιούν στην ανακοίνωσή τους οι Φρουροί της Επανάστασης.

Στον Λευκό Οίκο εκτάκτως ο Μπάιντεν 

Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος επέστρεψε εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον για να παρακολουθήσει με την ομάδα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Η Ουάσιγκτον έσπευσε να διαμηνύσει από τις πρώτες ώρες κιόλας της επίθεσης, ότι θα σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Το Ιράν έχει ξεκινήσει αεροπορική επίθεση κατά του Ισραήλ. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ενημερώνεται τακτικά για την κατάσταση από την ομάδα εθνικής ασφαλείας του και θα συναντηθεί μαζί τους σήμερα το απόγευμα στον Λευκό Οίκο.

Η ομάδα του βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με Ισραηλινούς αξιωματούχους καθώς και με άλλους εταίρους και συμμάχους. Αυτή η επίθεση είναι πιθανό να εκτυλιχθεί σε αρκετές ώρες.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ήταν σαφής: η υποστήριξή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι σιδερένια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και θα υποστηρίξουν την άμυνά του ενάντια σε αυτές τις απειλές από το Ιράν».

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Σχεδιάζουμε «σημαντική απάντηση» – Ιρανικά drones αναχαιτίζουν οι ισραηλινοί (Videos)

Tο Ιράν προειδοποιεί την Ιορδανία να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια υποστήριξης του Ισραήλ – «Θα είστε ο επόμενος στόχος»

Το Ισραήλ ζητά έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ

ΣΑΒΒΑΤΟ 09.08.2025 13:16
Exit mobile version