search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:05
MENU CLOSE

Ισραήλ: Θα χτυπήσουμε το Ιράν με πρωτοφανή δύναμη – Ιρανικά drones αναχαιτίζουν οι ισραηλινοί (Videos)

14.04.2024 02:44
mesi_anatoli_drone

Το Ισραήλ σχεδιάζει «σημαντική απάντηση» στην πρωτοφανή ιρανική επίθεση, μετέδωσε το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 TV επικαλούμενο υψηλόβαθμο ισραηλινό αξιωματούχο που δεν κατονομάσθηκε, ενώ συνεχίζουν να ακούγονται ισχυρές εκρήξεις.

«Ισραηλινοί, μην πάτε στα κρεβάτια σας απόψε για να δείτε τι έρχεται στην Τεχεράνη», είπε και υποσχέθηκε μια «άνευ προηγουμένου απάντηση» στην ιρανική επίθεση.

Ο υπουργός Πολιτισμού του Ισραήλ, Miki Zohar, ο οποίος σημείωσε ότι η αποψινή επίθεση εναντίον του Ισραήλ δίνει στην Ιερουσαλήμ το δικαίωμα να εξαπολύσει τη δική της ισχυρή επίθεση εναντίον του Ιράν.

«Το Ισραήλ έλαβε απόψε ευρεία διεθνή νομιμοποίηση για να χτυπήσει το Ιράν με πρωτοφανή δύναμη», αναφέρει σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι το «εξτρεμιστικό καθεστώς του Ιράν έβγαλε τα γάντια του» και ότι το Ισραήλ «δεν πρέπει να είναι χαλαρό απέναντι στο κεφάλι του φιδιού που εργάζεται για να καταστρέψει το Ισραήλ».

«Καταρρίφθηκε το σύνολο των drones»

Ισραηλινός αξιωματούχος ανακοίνωσε νωρίτερα στο Στρατιωτικό Ραδιόφωνο του Ισραήλ πως καταρρίφθηκε το σύνολο –ή σχεδόν στο σύνολό τους- των drones- καμικάζι που εκτόξευσε νωρίτερα το Ιράν.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, περισσότερα από 100 ιρανικά drones έχουν ήδη αναχαιτιστεί εκτός του ισραηλινού εναέριου χώρου «σε σύνολο εκατοντάδων που εκτοξεύθηκαν προς τη χώρα». Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι τα drones καταρρίφθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Νωρίτερα, οι IDF ανακοίνωσαν ότι «περισσότερα από 100 drones- καμικάζι» -η ίδια φράση που χρησιμοποιείται και τώρα- κατευθύνονταν προς το Ισραήλ.

Οι αντιαεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ κατέρριψαν drones που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ, μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης CNN και ABC επικαλούμενα αμερικανούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται, χωρίς να προσδιορίσουν τον αριθμό των drones ή τις τοποθεσίες όπου καταρρίφθηκαν.

Αμερικανικά αεροσκάφη κατέρριψαν ιρανικά drones στις επαρχίες Ντεράα και Σουέιντα της νότιας Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, δήλωσαν στο Reuters πηγές ασφαλείας.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ διέταξε όλους τους υπαλλήλους της αμερικανικής κυβέρνησης να σπεύσουν σε καταφύγια μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με συναγερμό ασφαλείας που αναρτήθηκε το Σάββατο, αφού το Ιράν άρχισε να εκτοξεύει μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως τραυματίστηκε από θραύσματα πυραύλου ένα 10χρονο αγόρι στο νότιο Ισραήλ. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν άλλες αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.

«Πάνω 200 drones και πύραυλοι έφτασαν στο Ισραήλ. Αναχαιτήθηκαν σχεδόν όλα. Δεν είχαμε απώλειες πέρα από ένα τραυματισμού» ανέφερε ο επικεφαλής του στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, δείχνοντας πως τη δεδομένη στιγμή το Ισραήλ εστιάζει στην άμυνα της χώρας, αποφεύγοντας να μιλήσει για «αντίποινα» που έλεγε η κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Tο Ιράν προειδοποιεί την Ιορδανία να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια υποστήριξης του Ισραήλ – «Θα είστε ο επόμενος στόχος»

Το Ισραήλ ζητά έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ

Ιράν στον ΟΗΕ: «Αυτή ήταν η πρώτη μας αντίδραση – Αν το Ισραήλ προκαλέσει θα απαντήσουμε πιο σκληρά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:05