search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:38
MENU CLOSE

Tο Ιράν προειδοποιεί την Ιορδανία να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια υποστήριξης του Ισραήλ – «Θα είστε ο επόμενος στόχος»

14.04.2024 02:17
iran_new

Το Ιράν παρακολουθεί την Ιορδανία για οποιεσδήποτε κινήσεις υποστήριξης του Ισραήλ κατά την διάρκεια των επιθέσεων αντιποίνων της Τεχεράνης και προειδοποιεί τη χώρα ότι θα είναι «ο επόμενος στόχος», δήλωσε ιρανική στρατιωτική πηγή στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Καλά πληροφορημένη στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις της Ιορδανίας κατά την διάρκεια των τιμωρητικών επιθέσεων και, αν συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε πιθανή ενέργεια (προς υποστήριξιν του Ισραήλ), θα γίνουν ο επόμενος στόχος», μετέδωσε το Fars.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αναφορές αξιωματούχων που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ιορδανικά μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν δεκάδες ιρανικά drones στο βόρειο και στο κεντρικό τμήμα της Ιορδανίας, τα οποία κατευθύνονταν προς το Ισραήλ.

Οι διαψεύσεις και προειδοποίηση στα ΜΜΕ που διέσπειρε φήμες

Nωρίτερα, ο ιορδανός κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε ότι το Αμάν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δήλωσε ότι οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης είναι αβάσιμες και ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικοινωνιών Μουχάμαντ Μουμπαϊντίν διέψευσε την πληροφορία για το κλείσιμο του ιορδανικού εναέριου χώρου και δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Petra ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί νομικά κατά του μέσου που διέσπειρε φήμες ή κατηγορίες που δεν επιβεβαιώνονται.

Διαβάστε επίσης:

Το Ισραήλ ζητά έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ

Ιράν στον ΟΗΕ: «Αυτή ήταν η πρώτη μας αντίδραση – Αν το Ισραήλ προκαλέσει θα απαντήσουμε πιο σκληρά»

Διαψεύδει η Ιορδανία ότι κήρυξε το Αμάν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:38