search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:00
MENU CLOSE

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Κυβερνητικές αποστάσεις από τις δηλώσεις Μεϊμαράκη

15.04.2024 13:22
meimarakis_vaggelis_new

Διακριτικές αποστάσεις από τις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της ευρωλίστας της ΝΔ και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σχετικά με την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή και ενδεχόμενη εμπλοκή της Ελλάδας πήρε η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ο Β. Μεϊμαράκης είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα είναι ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, είμαστε ενεργό μέλος της ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι, αν μας ζητηθεί, πρέπει να ανταποκριθούμε ώστε να βοηθήσουμε να εξασφαλίσουμε την ειρήνη ακόμη πιο γρήγορα. Και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι εμείς θα υπερασπιστούμε τις αρχές, τις αξίες μας τον δυτικό τρόπο ζωής».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αντί απάντησης παρέπεμψε στην ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, όπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση», χωρίς να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο. Ωστόσο, η απόσταση της θέσης της κυβέρνησης από αυτή που διατύπωσε ο Β. Μεϊμαράκης είναι προφανής

Διαβάστε επίσης

Με Μελέτη το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Επιλεκτικές ενημερώσεις

Συνεχίζεται η κόντρα Γεωργιάδη-Ακρίτα: «Ελαφρότητα και προχειρότητα» – «Το ΚΥΣΕΑ δεν είναι #μετοΙσραηλ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:51