search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:46
MENU CLOSE

ΚΥΣΕΑ για Μέση Ανατολή: Αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές ζητά η Ελλάδα – Τα ενδεχόμενα που εξετάστηκαν

14.04.2024 19:50
kysea_synedriasi

Αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές ζήτησε η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ και έγινε ανασκόπηση της κατάστασης ασφαλείας.

Επιπλέον, χαρτογραφήθηκαν τα τελευταία δεδομένα γύρω από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα.

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση», αναφέρει η ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.

Οι επιπτώσεις σε οικονομία, ενεργειακή ασφάλεια και μεταναστευτικό

Στον απόηχο των δραματικών εξελίξεων, τονίστηκε, ότι το πολεμικό μέτωπο μπορεί να επηρεάσει συνολικά, τόσο στο οικονομικό επίπεδο, το μεταναστευτικό, αλλά και την ενεργειακή ασφάλεια.

Το βράδυ του Σαββάτου, μετά την επίθεση της Τεχεράνης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επέστρεψε εσπευσμένα στην Ελλάδα από την Αμερική.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ερωτηθείς αν ανησυχεί για τις εξελίξεις, αρκέστηκε να δηλώσει πως αργότερα θα βγει ανακοίνωση από την κυβέρνηση.

Μετά τις επιθέσεις των Χούθι, βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα και η φρεγάτα «Ύδρα», στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «EUNAVFOR ASPIDES», για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ώρα παράταση στη διαδικασία των πρoκριματικών – Αίτημα από πολλά εκλογικά κέντρα

Μεϊμαράκης για Μέση Ανατολή: Αν ζητηθεί από την Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί

Κωστής Χατζηδάκης: 6 παρεμβάσεις για τις τράπεζες και τα funds – «Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που θα κάνουν σεισάχθεια» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:45