search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 02:15
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ώρα παράταση στη διαδικασία των πρoκριματικών – Αίτημα από πολλά εκλογικά κέντρα

14.04.2024 19:46
syriza_ekloges

Μία ώρα παράταση πήρε η διαδικασία των προκριμάτων εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή των 35 από τις 42 υποψήφιους των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024.

Πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, που εξέφρασε νωρίτερα την ικανοποίησή της για την προσέλευση στις κάλπες (για 47.000 έως τις 6 έκαναν λόγο οι πληροφορίες), αναφέρουν πως το σχετικό αίτημα για παράταση έγινε από πολλά εκλογικά κέντρα.

Οι προκριματικές εκλογές είναι μια διαδικασία που έχει εισηγηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης και χαρακτηρίζει «καινοτόμο» καθώς «για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μέλος ή φίλος/η κόμματος συναποφασίζει για ένα κομματικό ψηφοδέλτιο και επιλέγει ο ίδιος/α ποιοι/ες θέλει να τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Υπενθυμίζεται ότι δύο θέσεις καταλαμβάνουν οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, ενώ 5 θέσεις απομένουν στην ευχέρεια του προέδρου ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να αποκαταστήσει ανισορροπίες που θα προκύψουν από την εκλογική διαδικασία, ως προς την ποσόστωση 50 – 50 για άνδρες-γυναίκες, ως προς την εκπροσώπηση ειδικών κατηγοριών. Ενδεχομένως,  να επιφυλάσσει και κάποια έκπληξη, ενώ στις 5 θέσεις αυτές θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει είτε κάποιον από τους 200 υποψηφίους που πήραν μέρος στις προκριματικές είτε εκτός.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 21:00, αλλά τα αποτελέσματα αναμένεται γίνουν γνωστά αύριο.

Διαβάστε επίσης:

Μεϊμαράκης για Μέση Ανατολή: Αν ζητηθεί από την Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί

Κωστής Χατζηδάκης: 6 παρεμβάσεις για τις τράπεζες και τα funds – «Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που θα κάνουν σεισάχθεια» (Video)

Στέφανος Κασσελάκης για επίθεση Ιράν σε Ισραήλ: «Συντάσσομαι με τη στάση Μπάιντεν» – «Καλώ το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58