search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:53
MENU CLOSE

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 3-4 (1-1 παράταση) – Πέταξαν στους “4” του Champions League οι μερένχες

18.04.2024 01:10
REAL
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε ένα φοβερό ματς που οδηγήθηκε στα πέναλτι (1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση), η Ρεάλ επιβλήθηκε με 4-3 της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Σίτι, και την πέταξε εκτός συνέχειας Champions League, παίρνοντας εκείνη το εισιτήριο για τους “4”.

Το ευρωπαϊκό Clasico μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Ρεάλ καθήλωσε το κοινό για σχεδόν 3 ώρες και το φινάλε βρήκε την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να αποδεικνύεται περισσότερο ανθεκτική απέναντι σε εκείνη του Πεπ Γκουαρδιόλα και να παίρνει μία τεράστια πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League.

Οι «μερένχες» έριξαν την πρώτη βολή προηγούμενοι στο 12′ με τον Ροντρίγκο, με το φινάλε του πρώτου μέρους να τους βρίσκει να αντέχουν στην πίεση των πρωταθλητών Αγγλίας, Ευρώπης και κόσμου αλλά στο δεύτερο να παίζουν ολοένα και περισσότερο παθητικά και να το πληρώνουν στο 76′, με τη δίκαιη ισοφάριση του Ντε Μπρόινε.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε παρά την ξεκάθαρη υπεροχή των γηπεδούχων στο 90λεπτο (26 -6 οι τελικές, 8-3 οι εύστοχες) και με το έξτρα ημίωρο της παράτασης να φέρνει αναπόφευκτα κόπωση, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη ρωσική ρουλέτα, εκεί όπου τα 14 τρόπαια των Μαδριλένων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θάμπωσαν ακόμη και την υπερομάδα της Σίτι.

Και αυτό γιατί αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ οι Μαδριλένοι μετά από το εύστοχο χτύπημα του Άλβαρες και την απόκρουση πέναλτι του Μόντριτς από τον Έντερσον, η συνέχεια ήταν μαγική για αυτούς, με τον Λούνιν να κατεβάζει τα ρολά στους Μπερνάρντο Σίλβα και Ματέο Κόβατσιτς και τον Ρίντιγκερ να παίρνει τη σκυτάλη για να γράψει το 4-3 και να στείλει στην Ρεάλ στον 7ο ουρανό της ευτυχίας.

Ήτοι, στα ημιτελικά του Champions League απέναντι στην Μπάγερν και δύο ματς μακριά από ακόμη έναν τελικό Champions League, όπου αν βρεθεί στο “Γουέμπλεϊ”, θα διεκδικήσει την 1η Ιουνίου το 15ο τρόπαιο στην τεράστια ιστορία της στο θεσμό.

Η σειρά των πέναλτι

Εύστοχος ο Άλβαρες, 1-0 η Μάντσεστερ Σίτι
Ο Έντερσον απέκρουσε το πέναλτι του Μόντριτς
Ο Λούνιν έμεινε στο κέντρο της εστίας του και μπλόκαρε το πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα
Εύστοχος ο Μπέλιγχαμ, ισοφαρίζει 1-1 η Ρεάλ
Ο Λούνιν απέκρουσε το πέναλτι του Κόβατσιτς
Εύστοχος ο Βάθκεθ, 2-1 η Ρεάλ
Εύστοχος ο Φόντεν, ισοφαρίζει 2-2 η Μάντσεστερ Σίτι
Εύστοχος ο Νάτσο, 3-2 η Ρεάλ
Εύστοχος ο Έντερσον, ισοφαρίζει 3-3 η Μάντσεστερ Σίτι
Εύστοχος ο Ρίντιγκερ, 4-3 η Ρεάλ και πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League

Το ματς

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης βρήκαν τους παίκτες της Σίτι να προσπαθούν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους μέσω κατοχής και εκείνους της Ρεάλ να επιχειρούν να πιέσουν ψηλά για να δυσκολέψουν την ανάπτυξη των γηπεδούχων, με την πρώτη τελική να καταγράφεται στο 10ο λεπτό όπου ο Έντερσον μπλόκαρε σταθερά το φιλόδοξο σουτ του Καμαβινγκά.

Δύο λεπτά αργότερα το “Έτιχαντ” πάγωσε, με τους Μαδριλένους να μυρίζονται… αίμα βλέποντας κενά στην οπισθοφυλακή της Σίτι και να τα εκμεταλλεύονται. Από κάθετη πάσα του Βαλβέρδε ο Βινίσιους βγήκε στην πλάτη της άμυνας των πρωταθλητών Αγγλίας και Ευρώπης και έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, με τον Ροντρίγκο να έχει πάρει θέση στο ύψος της μικρής περιοχής και να νικάει με διπλή προσπάθεια τον Έντερσον.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:52