search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:02
MENU CLOSE

Στα δύο η ΝΔ για την αμφιλεγόμενη υποψηφιότητα Μπελέρη στις ευρωεκλογές

17.04.2024 06:48
fredy_mpeleri_new

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Φέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ μπορεί σε κάποιους να έφερε ευφορία και τη σιγουριά ότι θα μειωθούν οι δημοσκοπικές απώλειες προς τα δεξιότερα της ΝΔ σε κάποιους άλλους ωστόσο έφερε οργή και προβληματισμό για το πού το πάει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κεντροδεξιό κοινό της ΝΔ εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένο από την επιλογή του πρωθυπουργού να συμπεριλάβει τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας στο ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος. 

Και αυτό γιατί, όπως λένε, ο καθένας έχει και το παρελθόν του και το παρελθόν του Φέντι Μπελέρη ήταν σε κάποιες φάσεις ιδιαίτερα προβληματικό. Θυμίζουν μάλιστα τη συμμετοχή του σε διάφορα γεγονότα, αλλά και τις επικριτικές αναφορές του εναντίον στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας τους για αδιαφορία σχετικά με το Βορειοηπειρωτικό. Στο στόχαστρό του είχε βρεθεί μάλιστα και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη

Άλλωστε  το υπουργείο Εξωτερικών είχε εκφράσει σοβαρές διαφωνίες για την υποψηφιότητά του, θεωρώντας ότι μπορεί να αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά γνωστά στελέχη της κεντροδεξιάς τα οποία είχαν εξαιρετικά καλές σχέσεις με τον πρωθυπουργό σημείωναν σε συζητήσεις ότι αυτή η κίνηση θα στοιχίσει μελλοντικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς οι πολιτικές απόψεις του εκλεγμένου δημάρχου είναι γνωστές και σίγουρα δεν έχουν τίποτα κοινό με τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός

«Δεν είναι δυνατόν ενώ η κυβέρνηση έφερε και πέρασε το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο από την άλλη  να επενδύει πολιτικά σε ένα πρόσωπο που στο παρελθόν έχει συνδεθεί με ακραία γεγονότα», έλεγαν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι εμφανίζονται προβληματισμένοι για το στίγμα που στέλνει  το κόμμα τους στην κοινωνία.

Και αυτό γιατί η κίνηση που κάνει η κυβέρνηση δεν έχει καμμία σχέση με μία ενδεχόμενη κίνηση καλής θέλησης προς την πλευρά Σαμάρα και Καραμανλή αλλά με κάτι εντελώς διαφορετικό που δεν έχει καμμία αναφορά  με το κυβερνών κόμμα. 

Γαλάζια στελέχη αναφέρουν μάλιστα ότι στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν εάν η κίνηση αυτή θα φέρει  τόσο σημαντικά αποτελέσματα αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι μετρήσεις που έχουν στα χέρια τους δείχνουν, ότι οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος δηλώνουν ότι απομακρύνονται από το κόμμα τους γιατί η ΝΔ του σήμερα δεν έχει  καμμία σχέση με το κόμμα που ήταν στο παρελθόν. 

Όπως υποστηρίζουν λοιπόν οι ίδιοι άνθρωποι, οι ψηφοφόροι της ΝΔ έχουν «χαθεί» ανάμεσα στην βίαιη κεντροδεξιά στροφή ενώ την ίδια στιγμή το κυβερνητικό επιτελείο εμφανίζεται να στρέφεται προς τα άκρα της δεξιάς προκειμένου να συγκρατήσει τους ψηφοφόρους.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Στόχος η δεύτερη θέση «έστω και με μία ψήφο διαφορά» – Το νέο αφήγημα και οι σκέψεις Ανδρουλάκη 

Σπαρτιάτες: Εν αναμονή του υπομνήματος για «μπλόκο» στις ευρωεκλογές, ετοιμάζονται να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου

Email Gate: Το ΥΠΕΣ αρνείται να δώσει στους απόδημους αντίγραφα των δεδομένων που τηρεί για αυτούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34