search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:51
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Στόχος η δεύτερη θέση «έστω και με μία ψήφο διαφορά» – Το νέο αφήγημα και οι σκέψεις Ανδρουλάκη 

17.04.2024 05:00
androulakis_pasok

Με τις δημοσκοπήσεις να στέλνουν συνεχώς αποθαρρυντικά μηνύματα στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως το αφήγημα της ηγεσίας του κόμματος στο δρόμο προς τις κάλπες αλλάζει. 

«Με μία ψήφο διαφορά» 

Η αλλαγή δεν γίνεται σε ό,τι έχει να κάνει με τη θέση αλλά με το ποσοστό του κόμματος. Σύμφωνα λοιπόν με το «νέο αφήγημα» της Χαριλάου Τρικούπη η δεύτερη θέση πρέπει να έρθει «έστω και με μία ψήφο διαφορά». 

«Δεν θα μπούμε σε αριθμολογία. Σημασία έχει να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας και να είμαστε στη δεύτερη θέση ακόμα και με μια ψήφο διαφορά (από τον ΣΥΡΙΖΑ). Η αύξηση των δυνάμεών μας για εμάς είναι επιβράβευση. Θα είναι ένα πολιτικό βήμα», αυτά είπε άλλωστε και ο Θανάσης Γλαβίνας κατά την συνάντηση ενημέρωσης που είχε με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις δημοσκοπήσεις είπε: «τις παρακολουθούμε, δεν τις αμφισβητούμε. Το ΠΑΣΟΚ έχει τη δύναμη και τον εκλογικό μηχανισμό όχι απλά να κάνει ένα καλό φώτο φίνις. Στις 9 Ιουνίου και οι δημοσκοπήσεις θα πέσουν έξω. Θα πετύχουμε το στόχο μας και θα τις διαψεύσουμε». 

Η ανάλυση και οι στόχοι του ΠΑΣΟΚ συνοψίζονται ως εξής: 

  • Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που βάζει τα δύσκολα στη Νέα Δημοκρατία και μπορεί να την κερδίσει
  • Στις ευρωεκλογές οι πολίτες πρέπει να απαντήσουν με ένα ισχυρό μήνυμα φραγμού στη Νέα Δημοκρατία
  • Στόχος μας η δεύτερη θέση με αύξηση των ποσοστών μας
  • Σοβαρή, αξιόπιστη, μαχητική αντιπολίτευση απέναντι σε lifestyle χωρίς περιεχόμενο αντιπολίτευση
  • Πάντα απέναντι σε κάθε εκδοχή της ακροδεξιάς, είτε αυτή πουλάει κοιραλοιφές είτε τάζει λαγούς με πετραχήλια

«Εγώ ή ο Κασσελάκης;» αλλά και debate 

Στις καθημερινές του παρεμβάσεις ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βάζει ολοένα και πιο ισχυρά διλήμματα. Στη Χαριλάου Τρικούπη θα προτάξουν το επιχείρημα πως «αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα, θα έχει πάρει ένα ισχυρό μήνυμα η Νέα Δημοκρατία, αποκτά αντίπαλο και θα σταματήσει να κάνει παρέλαση αλαζονείας, διαφθοράς και συγκάλυψης».

Με το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δεσμευθεί για μια πρωτοβουλία στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, για μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές. Την ίδια ώρα θα βάζει και το ερώτημα προς τους ψηφοφόρους: «ποιος θέλετε να είναι απέναντι στον Μητσοτάκη, εγώ και το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη;» 

Στο παραπάνω ερώτημα στελέχη του Κινήματος απαντούν πως: «ο Μητσοτάκης δε θα προτιμούσε για αντίπαλο τον Νίκο Ανδρουλάκη, για τον οποίον στήθηκε σε βάρος του σύστημα παρακολούθησης, αλλά τον παρ’ ολίγον υπουργό του». 

Το debate που ζήτησε με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών -αλλά απέρριψε η Ν.Δ.- ήταν στο πλαίσιο των διλημμάτων της ευρωκάλπης. Πρόταση η οποία θα επαναληφθεί.

Διαβάστε επίσης:

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Ασπρόπυργο – Ισχυρή κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Ζωγράφου: Χειροπέδες σε 2 νεαρούς για 11 ληστείες σε καταστήματα

Καιρός – Meteo: Σε ποιες περιοχές έφτασε τους 32°C ο υδράργυρος σήμερα – Παραμένει καλοκαιρινό το σκηνικό και την Τρίτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34