search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:32
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Οι «βασικές γραμμές» του Ανδρουλάκη για τις Ευρωεκλογές – Τεράστιο άγχος για την Αττική 

16.04.2024 04:57
NIKOS_ANDROULAKHS
Eurokinissi

Στην Αττική ρίχνει το βάρος του ο Νίκος Ανδρουλάκης καθώς ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θέλει το κόμμα του να ανεβάζει τα ποσοστά του στο μεγαλύτερο λεκανοπέδιο της χώρας, στο οποίο συνεχίζει να αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα. 

«Πονάει» στην Αττική 

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ πουν αναλύουν τις δημοσκοπήσεις παρατηρούν τελευταία μία κόπωση – αποχή των ψηφοφόρων του κόμματος στην περιοχή της Αττικής. Στο ΠΑΣΟΚ γνώριζαν από την αρχή ότι η επιστροφή της παράταξης σε υψηλά ποσοστά στην περιοχή αυτή δεν θα ήταν εύκολη και αυτό θέλουν να καταφέρουν τώρα.

Ο Ανδρουλάκης κάνει (και θα κάνει) πολλές περιοδείες στην Αττική. Γνωρίζει από πρώτο χέρι πως δεν πρέπει να χαθεί σε καμία περίπτωση η επαφή με την κοινωνία. Μάλιστα, σε ανάγνωση που κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έχει παρουσιάσει στους συνεργάτες του, φαίνεται πως χρειάζεται σκληρός αγώνας για να καμφθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στις εκλογικές περιφέρειες του Λεκανοπεδίου.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει στην περιφέρεια, όπου το ΠΑΣΟΚ συναντά σχεδόν σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες διψήφια ποσοστά και είναι δεύτερο, μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, στην βόρεια Ελλάδα δίνει μάχες με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. 

Άνθρωποι που γνωρίζουν τον χώρο σημείωσαν πως δημιουργείται η ανάγκη ο Ανδρουλάκης να «παρουσιαστεί ξανά» στην Αττική, κάτι το οποίο κάνει ήδη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ψηλά στην ατζέντα των περιοδειών τίθενται τα θέματα της ακρίβειας, του πληθωρισμού και του αυξημένου κόστους διαβίωσης των πολιτών.

Οι «βασικές γραμμές» 

Στο ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη του συγκεκριμένου θέλοντας να δείξουν ότι «ως δύναμη ευθύνης είναι μία σύγχρονη, αξιόπιστη εναλλακτική». Στη Χαριλάου Τρικούπη κρίνουν πως η «ατζέντα της καθημερινότητας» βρίσκει πολύ μεγάλη ανταπόκριση ενώ οι επιθέσεις σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ θα είναι συνεχείς. 

Όπως έγραψε στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, ο χάρτης του ΠΑΣΟΚ στο δρόμο προς την 9η Ιουνίου θα έχει ως εξής: 

1. Ακρίβεια – πληθωρισμός: «Στην Ευρώπη ο πληθωρισμός υποχωρεί, οι τιμές στην Ελλάδα αυξήθηκαν τον Μάρτιο. Τα μέτρα που εξήγγειλε πανηγυρικά η κυβέρνηση τον Ιανουάριο, με περίοδο έναρξης τον Μάρτιο, αποδεικνύονται μέτρα – κοροϊδία. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι η ακρίβεια στη χώρα μας αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά με την ανοχή της κυβέρνησης. Αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ελέγξει την αγορά και να προστατεύσει την αγοραστική δύναμη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας και της μεσαίας τάξης».

2. Δυστύχημα στα Τέμπη: «Λίγες ώρες μετά την τραγωδία κάποιος – που δεν θα έπρεπε – είχε στα χέρια του τις επίμαχες συνομιλίες του σταθμάρχη, τις χάλκευσε και τις διοχέτευσε σε ένα φιλικό προς την κυβέρνηση μέσο μαζικής ενημέρωσης. Η κυβέρνηση δεν είναι μόνο υπεύθυνη για την τραγωδία, αλλά και για ένα αδίστακτο σχέδιο χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας και αυτού του αδίστακτου σχεδίου χειραγώγησης στη Δικαιοσύνη».

3. Υπόθεση παρακολουθήσεων: «Δεν μπορεί η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία να εκτίθεται διεθνώς γιατί το Μέγαρο Μαξίμου υιοθέτησε πρακτικές αφρικανικής χώρας. Πριν από τη Μεταπολίτευση είχαμε πολλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η χώρα μας τα είχε ξεπεράσει όλα αυτά και δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός που θέλει να λέγεται φιλελεύθερος και δημοκράτης να είναι πρωταγωνιστής σε ένα τέτοιο σκάνδαλο. Ο μόνος που έκανε τα νομικά βήματα για να βγει αντισυνταγματικός ο νόμος της συγκάλυψης της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης».

4. Ελληνοτουρκικά: «Η προσπάθεια δημιουργίας και διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μας να αποστεί από την ενάσκηση της κυριαρχίας και των δικαιωμάτων της. Διαχρονική πατριωτική θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι η Ελλάδα οφείλει να αποκρούει τις συγκαλυμμένες ή μη απειλές και να προασπίζει ενεργά τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών οργανισμών».

Διαβάστε επίσης:

Φρέντι Μπελέρης: Πανηγυρισμοί στη Χειμάρρα μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του με τη ΝΔ (Video)

Ελεονώρα Μελέτη για την υποψηφιότητά της: «Θα αγωνιστώ για τα δικαιώματα των γυναικών»

Ευρωεκλογές 2024: Το «ευχαριστώ» Μπελέρη σε Μητσοτάκη μέσα από την φυλακή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:32