search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:35
MENU CLOSE

Γιώργος Καραμίχος: «Σέβομαι την πίστη, δεν εκτιμώ τη θρησκεία – Προσκυνώ όλους τους θεούς» (Video)

18.04.2024 12:49
karamixos-new

Για την περιπέτεια που πέρασε με τον καρκίνο μίλησε ο Γιώργος Καραμίχος, εκφράζοντας -μεταξύ άλλων- τα δικά του «πιστεύω» αναφορικά με το ζήτημα της θρησκείας.

Καλεσμένος της Αθηναΐδας Νέγκα, ο ηθοποιός επισήμανε, συγκεκριμένα, ότι σέβεται την πίστη των ανθρώπων, ωστόσο, δεν εκτιμάει τη θρησκεία.

«Το 65% που το ανακαλύπτουν είναι ήδη αργά»

«Ήταν πολύ πρόσφατο όταν το ανακοίνωσα. Είχαμε κλείσει μια εκδήλωση ώστε να μιλήσουν οι άντρες για τον καρκίνο του μαστού, το πώς το αντιμετωπίζουν. Έχουμε την εκδήλωση και την ώρα που φτάνω, είναι αρκετές γυναίκες και μου έλεγαν “πείτε το με το όνομά του”. Όσοι ώρα μιλούν οι άλλοι δύο ομιλητές και βλέπω αυτές τις γυναίκες να με κοιτούν με μάτια σαν puppy, να το απενεχοποιήσουμε. Μου είπαν περιπτώσεις ρατσισμού στη δουλειά, μια αμήχανη διαδικασία. Δεν ήξερα ότι στο ενδιάμεσο θα διαγνωσθώ με καρκίνο στον πνεύμονα» είπε για τον τρόπο που διαπίστωσε ότι έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα και πρόσθεσε:

«Εκείνη τη μέρα βγήκε η βιοψία. Δεν είχα κανένα σύμπτωμα. Κάναμε πρόσφατα ένα συνέδριο στην Εθνική Πινακοθήκη και είδα πράγματα που δεν ήξερα ποτέ. Το 65% που το ανακαλύπτουν είναι ήδη αργά. Οπότε πρέπει να κάνουμε τακτές εξετάσεις, ιδίως οι καπνιστές, όσοι ζουν στην πόλη λόγω του καυσαερίου. Όλοι πρέπει να κάνουν την εξέταση ιδίως μετά τον κόβιντ. Το θεωρώ πολύ ωραίο σύμπτωμα. Συνεχίζω τη θεραπεία μου για λίγο ακόμα αλλά οι τελευταίες εξετάσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει κάτι. Δεν λέω ποτέ μεγάλη κουβέντα. Μέσα μου νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη για την κόρη μου που με αφορμή εκείνη έκανα τις εξετάσεις και για τους γιατρούς μου. Εμένα με έπιασε η “βλακίτιδα” όταν μου είπε ο γιατρός να κάνω την αξονική».

«Προσκυνώ όλους τους θεούς»

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι σέβεται εκείνους που πιστεύουν, ωστόσο, δεν εκτιμά τη θρησκεία.

«Δεν είμαι άθεος. Πιστεύω στον Θεό. Σέβομαι την πίστη, είναι πάρα πολύ σημαντική, δεν εκτιμώ πια τη θρησκεία, αποδεδειγμένα πια με τα πρόσφατα γεγονότα που έγιναν, δεν εκτιμώ τη θρησκεία και τους καρεκλοκένταυρος που πρεσβεύουν τις περισσότερες. Εκτιμώ κάποιους πατέρες που κάνουν τη δουλειά τους και προσεύχονται» είπε συγκεκριμένα, προσθέτοντας:

«Σέβομαι την πίστη όλων των ανθρώπων, όπου πάω θα προσκυνήσω όλους τους ντόπιους θεούς, ακόμα κι αν με κάποιους διαφωνώ θεωρητικά, αν έρθεις και δες τον βωμό που έχω στο δωμάτιό μου… έχω τα πάντα, τον Άγιο Γεώργιο, την Παναγία, τον Χριστό, τον Βούδα, τα κομποσκοίνια, που μου έχουν δώσει άνθρωποι με πίστη και ουσία και έχουν συγκεκριμένη δόνηση, έχω τους βούδες μου. Έχω κάτι πυραμίδες από το Μεξικό, κάτι τζέιντ θεραπευτικά που έχω φέρει από εκεί, κάτι από Ιαπωνία, από Αφρική. Έχω και το Κοράνι γιατί και αυτό το διάβασα, έχω διάφορες προσευχές. Όλα μαζί, δεν έχουν “τσακωθεί” ποτέ. Έχω διάφορες προσευχές. Μου αρέσει η προσευχή του Κυπριανού γιατί είναι κατά της βασκανίας».

Διαβάστε επίσης:

Τζον Τραβόλτα: Η συγκινητική ανάρτηση για τον γιο που έχασε

Πατέρας για δεύτερη φορά ο Γιώργος Πρίντεζης – Η τρυφερή φωτογραφία με τη νεογέννητη κόρη του στο μαιευτήριο (Photo)

Ο Hetfield έκανε τατουάζ με την… τέφρα του Lemmy – «Χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχαν οι Metallica» (photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:28