search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:52
MENU CLOSE

Το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας για Νοσοκομεία της Κοζάνης και των Γρεβενών

22.04.2024 14:51
nosokomeio-koz-new

Προσλήψεις προσωπικού, διπλασιασμός των προϋπολογισμών τους αλλά και έργα αναβάθμισης πολλών εκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνονται στο επιχειρησιακό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για τα Νοσοκομεία της Κοζάνης «Μαμάτσειο» και των Γρεβενών.

Τα παραπάνω τόνισε η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη κατά την επίσκεψη της στα δυο νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη, το περασμένο Σάββατο 20 Απρίλιου.

Συγκεκριμένα για το Νοσοκομείο της Κοζάνης «Μαμάτσειο» η  Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων, καθώς και την εκπόνηση σχεδίου κινήτρων για συγκεκριμένες ειδικότητες που αποβαίνουν άγονες.

Ειδικότερα έως σήμερα έχουν υλοποιηθεί:

– Ο διπλασιασμός του προϋπολογισμού εξόδων του Νοσοκομείου από 5,8 εκατ. ευρώ το 2019 σε 11,2 εκατ. ευρώ το 2023.

– Η προκήρυξη 66 θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού την τελευταία τετραετία.

-Η πρόσθετη προκήρυξη 10 θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού τους τελευταίους 4 μήνες.

– Η πρόσληψη 81 ατόμων επικουρικού προσωπικού.

-Επίσης είναι σε εξέλιξη τα έργα την αναδιαμόρφωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών με βάση διεθνή πρότυπα για την οργάνωση της επείγουσας φροντίδας. Το συγκεκριμένο έργο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ έχει  συμπεριληφθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

-Παράλληλα, το 2022 ξεκίνησε το έργο που αφορά στην προσθήκη νέας πτέρυγας Χειρουργικού και Παθολογικού Τομέα, προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου μέχρι τον Δεκέμβριο 2024.

Το νοσοκομείο Γρεβενών

Ακολούθως, η Γενική Γραμματέας επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών. Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο εξυπηρετούνται όλα  τα χειρουργικά περιστατικά, και γίνονται μόνο οι αναγκαίες διακομιδές λόγω πρωτοκόλλων. Αξιοσημείωτο είναι επίσης στο νοσοκομείο έχουν αυξηθεί, τόσο το πλήθος όσο και η σοβαρότητα των χειρουργικών επεμβάσεων.

Επίσης:

-Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει σημαντική ενίσχυση του προσωπικού του Νοσοκομείου, καθώς προκηρύχθηκαν 33 θέσεις μόνιμου προσωπικού και προσλήφθηκαν 64 άτομα επικουρικού προσωπικού.

-Διπλασιασμός του προϋπολογισμού εξόδων του Νοσοκομείου από 2,5 εκατ. ευρώ το 2019 σε 4,8 εκατ. ευρώ το 2023.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την αναδιαμόρφωση του. Το έργο  αυτό είναι προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ καιείναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η Γενική Γραμματέας συνεχάρη τη Διοίκηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου για τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού όλων των βαθμίδων με αντικειμενικό σκοπό την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας. Μεταξύ αυτών είναι:

– η υλοποίηση εκπαιδευτικού  προγράμματος επιμόρφωσης βοηθητικού προσωπικού, ειδικότητας μεταφορέων ασθενών του ΕΣΥ, που θα ξεκινήσει στις 16 Μαΐου με εκπαιδευτές  τόσο προσωπικό του Νοσοκομείου όσο και του ΕΚΑΒ Γρεβενών,

– και η λειτουργία του Γραφείου Ποιότητας με την εφαρμογή του συνόλου των πρωτόκολλων ασφάλειας ασθενών του ΟΔΙΠΥ.

Η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται δίπλα σε όλο το προσωπικό για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας και την ασφάλεια των ασθενών της Περιφέρειας.

Διαβάστε επίσης:

Θριάσιο Νοσοκομείο – Σοβαρή καταγγελία εργαζομένων: Επικίνδυνο το Μικροβιολογικό Εργαστήριo λόγω ανεπαρκούς συντήρησης

Έρευνα: Τα λάθη των γονέων στη διατροφή των παιδιών τους – «Δεν πρέπει να τα πιέζουν να φάνε»

Γεωργιάδης για το Κέντρο Έρευνας Γενετικής του Καρκίνου R.G.C.C της Φλώρινας: «Αυτή την Ελλάδα θέλουμε» (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:46