search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:21
MENU CLOSE

MEGA: «Mega stories» αστυνομικής βίας – Ιστορίες μεταξύ αστυνομικής πρόληψης και κατάχρησης εξουσίας (Photo)

23.04.2024 13:21
mega styories new

Τον φάκελο της αστυνομικής βίας μέσα από βιωματικές εμπειρίες ανθρώπων οι ολποίοι ήρθαν αντιμετώποι με το πιο σκληρό και άδικο τρόπο της καταστολής παρουσιάζει στις εκπομπή «Mega stories» (00.10, Mega) η Δώρα Αναγνωστοπούλου ανιχνεύοντας τις γραμμές, τα όρια ανάμεσα στην τήρηση της έννομης τάξης και την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Ο Γιάννης Καυκάς περιγράφει στην δημοσιογράφο πως έπειτα από μια ειρηνική πανεργατική διαδήλωση στο κέντρο των Αθηνών τον Μάιο του 2011, βρέθηκε να δίνει μάχη για τη ζωή του σε μονάδα εντατικής θεραπείας όπου παρέμεινε για ημέρες σε κωματώδη κατάσταση.

Το χτύπημα που δέχθηκε, όπως αναφέρει στην κάμερα της εκπομπής ο Καυκάς- θύμα πρόκλητης επίθεσης, ήταν από ατομικό πυροσβεστήρα που έφερε άνδρας των ΜΑΤ.

Οι επίσης φοιτητές Κωνσταντίνος Πρασόπουλος, Κυριάκος Καλαϊτζίδης και Γιώργος Ζουμπουρλάς καταγγέλλουν ότι τους επιτέθηκαν άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων στις πρόσφατες κινητοποιήσεις κατά των μη κρατικών Πανεπιστημίων.

Ο Γιάννης Ντουσάκης μοιράζεται τη δική του τραυματική εμπειρία, όταν το 2022 σε διαδήλωση για την πανεπιστημιακή αστυνομία δέχθηκε επίθεση με κροτίδα κρότου λάμψης και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Στο «MEGA Stories», που σκηνοθετεί ο Κωνσταντής Φραγκόπουλος μιλά, επίσης, ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης και αναφέρεται στην υπόθεση της 16χρονης η οποία το 2023 δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συναυλίας.

Ο νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου, ο άνθρωπος που περιέθαλψε το χτυπημένο κορίτσι, θυμάται τις κρίσιμες πρώτες ώρες της διακομιδής του στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης

Μαρία Κίτσου: Και μαμά και μάγισσα του χρόνου

Έλον Μασκ: Ενθουσιασμένος από το… χορευτικό δελτίο καιρού της Τσολάκη! (Video)

ΕΡΤ: Έρχεται σειρά με σκηνοθέτη τον Μανούσο Μανουσάκη το φθινόπωρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:16